İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinin Mezuniyet Coşkusu
30 Mayıs 2017, Salı - 16:35
Güncelleme: 15 Haziran 2017, Perşembe - 11:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinin 2016-2017 eğtim-öğretim yılı mezunları, Halı Saha'da yapılan törenle mezuniyet belgelerini aldı.

534 öğrencinin mezun olduğu törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, diğer fakültelerin dekanları, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Hepinizle gurur duyuyoruz"

Törenin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan ailelere seslenerek, "Dört yıl boyunca büyük fedakarlıklarla okuttuğunuz çocuklarınız artık hayatlarının yeni bir safhasına geçtiler. Artık çocuk değil, birer birey oldular. Sizler de artık yaptığınız fedakarlıkların sonuna geldiniz. Evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Biz de bugün mezun ettiğimiz tüm çocuklarımızla gurur duyuyoruz." dedi.

İyi zamanların yanında birtakım sıkıntıların yaşanmış olabileceğine de dikkat çeken Dekan Doğan mezun öğrencilere hitaben, "Bize ve ailelerinize bu sevinci yaşattığınız için teşekkür ediyorum. Acısıyla tatlısıyla bitirdiğimiz dört yılın sonunda, şimdi birbirimizle helalleşme vaktidir. Biz, size olan hakkımızı helal ediyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi yâd eden Pof. Dr. Ebul Muhsin Doğan, "Size düşen, onların inandıklarını bir adım öne çıkarmak, yerinde saymamaktır. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Hayallerinizden asla vazgeçmeyin"

Yoğun programı nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in selamını törendekilere ileterek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise öğrenciler kadar mezuniyet sevincini hak etmiş, onları yetiştiren akademisyenler ve aileler için de alkış istedi.

Mezun öğrencilere, hayatlarında hangi durumlarla karşılaşırlarsa karşılaşsınlar hayallerinden asla vazgeçmemelerini nasihat eden Prof. Dr. Ceyhan, tüm öğrencilere bundan sonraki meslek hayatlarında başarılar diledi.

"OMÜ'yü başarılarımızla temsil etmek istiyoruz"

Protokol konuşmalarının ardından söz alan fakülte birincisi İlhan Horasan, mezun öğrencileri temsilen bir konuşma yaptı. Emekleri ve fedakârlıkları için ailesine ve akademisyenlere teşekkür eden Horasan, eğitim hayatını beraber geçirdiği arkadaşlarına da üniversiteden sonraki hayatlarında başarılar diledi. Ülke menfaatlerini, kişisel menfaatlerinin önüne koyarak çalışacaklarının sözünü veren Horasan, OMÜ'yü ulusal ve uluslararası alanda başarılarıyla temsil etmek istediklerini söyledi.

Konuşmasının ardından, şeref kütüğüne yıldız çakan fakülte birincisi İhsan Horasan, mezuniyet belgesini ve ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan'ın elinden aldı.

Fakülte ikincisi Gülizar Poyraz'a mezuniyet belgesi ve ödülünü İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, fakülte üçüncüsü yabancı uyruklu öğrenci Çansaldulan Enkh Amgalan'a ise İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Mutlu mezuniyet begesini ve ödülünü takdim etti.

Tüm mezun öğrencilerin KOSGEB'den girişimcilik belgesi de almaya hak kazandığı tören, bir mezuniyet geleneği olan keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Haber: Çiğdem ÜNALDI

Fotoğraflar: Hüseyin TEMİZ