ICGEB İşbirlikçi Araştırma (Collaborative Resarch Programme - CRP) Hibe Programı
10 Nisan 2019, Çarşamba - 11:39
Güncelleme: 10 Nisan 2019, Çarşamba - 11:51

Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB), temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren araştırmacılara finansal destek sağlamaktadır.

CRP Programına, Türkiye’de bir üniversite veya araştırma enstitüsünde çalışmakta olan, temel yaşam bilimleri, sağlık hizmetleri, endüstriyel ve zirai biyoteknoloji ve biyomühendislik alanlarında faaliyet gösteren tüm araştırmacılar başvuru yapabilir.

CRP Özel Programına ise; genç araştırmacılara destek veren programa, 40 yaşını ve başvurunun yapıldığı tarihte Türkiye’ye dönüşü 2 yılı geçmemiş; Türkiye’de bir üniversite veya araştırma enstitüsünde çalışmakta olan genç bilim insanları başvuru yapabilir.

Başarılı olan projelere ICGEB tarafından, en fazla 36 ay, yılda en fazla 25000 Avro destek verilecektir. ICGEB üye ülkelerinden gelen başvurulara fırsat eşitliği sağlamak amacıyla, her üye ülkeden yapılacak başvuruları CRP için en çok 3 başvuru; CRP Özel Programı için en çok 2 başvuru olarak belirlemiştir. Bu sayıların aşılması durumunda, TÜBİTAK tarafından başvurular ön değerlendirme için, ICGEB tarafından belirlenen bilimsel değerlendirme kriterlerine göre konularında uzman dış danışmanlara gönderilecektir.

Başvurular İçin Son Tarih: 30 Nisan 2019

Program hakkında ayrıntılı bilgiye TÜBİTAK internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Proje Yönetimi Ofisi Başkanlığı
Dış Kaynaklı Projeler Birimi