Hizmet İçi Eğitimler Devam Ediyor
11 Nisan 2017, Salı - 17:55
Güncelleme: 14 Nisan 2017, Cuma - 11:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Personel Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Birimi'nin üniversite personelinin motivasyon ve verimliliğini arttırmak amacıyla düzenlediği eğitimler devam ediyor.

Bu kapsamda üniversitenin Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hariç, merkez kampüslerde görev yapan tüm temizlik işleri personeli için Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Temizlik ve Hijyen Uygulamaları Hizmet İçi Eğitim Programı" gerçekleştiridi.

"Hizmet içi eğitim programlarının en önemlisi"

Programın açılış konuşmasını yapan Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cengiz Çelik, "Hizmet içi eğitim programlarını düzenlemedeki amacımız; personelimizi kendi alanlarında modern bilgilerle donatmak, mesleki bilgi birikimini arttırmak, personele sorumluluklarını hatırlatmak ve üniversitemizin vizyon ve misyonunu benimseterek hizmetlerin tam ve zamanında ulaşmasını sağlamaktır. Temizlik ve hijyen konusu ise hayatımızda büyük yer tutması ve üniversitenin insan kalabalığının yoğun olduğu bir kurum olması sebebiyle ayrı bir önem arz ediyor. Bu nedenle bu programın, hizmet içi eğitim programlarının en önemlisi olduğunu düşünüyorum." dedi. Cengiz Çelik, başta Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç olmak üzere programın düzenlenmesine imkân sağlayanlara teşekkür ederek sözü uzmanlara bıraktı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Köksal Somuncu, "Temizlik İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği",  İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında görevli Uzman Ahmet Doğan da "Temizlik İşlerinde Uygulama Örnekleri" konularında katılımcılara bilgi verdi.

"Siz bu üniversitenin vitrinisiniz"

Sunumların ardından söz alan Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı konuşmasına, “Siz, bu üniversitenin vitrisiniz.” diyerek başladı. Genel Sekreter Kabadayı, yöneticilerin aldığı karar ve uygulamaları sahaya yansıtanların çalışanlar olduğunu dile getirdi.

Malzeme ve personel olarak OMÜ'nün hiçbir eksikliğinin bulunmadığına dikkat çeken Menderes Kabadayı, "Benim sizden tek beklentim çalışmanız; ama ben de sizden daha az çalışmayacağım. Yaptığınız iş itibariyle çok önemli bir iş yaptığınızın farkındayım, çünkü siz olmazsanız biz işimizi yapamayız. Zaman zaman gelen üst düzey konuklardan yaptığınız işle ilgili övgü alıyorum, inanın bu beni çok gururlandırıyor." dedi.

"Yeni bir motivasyonla işinize sımsıkı sarılın"

Personele yeni bir motivasyonla işlerine sımsıkı sarılmalarını tavsiye eden Menderes Kabadayı, "Ben sizi kaybetmek değil, kazanmak istiyorum. Çünkü bu üniversitenin her personeli eşit ve de bir zincirin halkasını oluşturuyor. O zincirden bir halka koparsa tüm zincir dağılır. Çalışmamakta direnenler de kendini lütfen toplasın." ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ve beraber çalıştığı personel açısından çok şanslı olduğunu ifade eden Kabadayı, "Tek yapmamız gereken yitirdiğimiz motivasyonu, enerjiyi ve beraberlik duygusunu tekrar kazanmak. İşinizi iyi yapmak bu ülkenin birliğine ve geleceğine katkı sağlayacaktır. Unutmayın bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır." şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı'nın konuşmasının ardından eğitimciler Köksal Somuncu ve Uzman Ahmet Doğan'a teşekkür belgesi verildi. Kendisinden teşekkür belgelerini takdim etmesi istenen Genel Sekreter Menderes Kabadayı, "Bu belgeyi, hizmet alan, hizmet verene vermeli" diyerek eğitim programına katılan personelden belgeleri takdim etmesini rica etti.

Personelin katılım belgelerini almasıyla teorik kısmı tamamlanan "Temizlik ve Hijyen Uygulamaları Hizmet İçi Eğitim Programı", OMÜ'nün çeşitli birim ve fakültelerinde yaptırılacak uygulama eğitimleriyle iki gün daha devam edecek.