MENU

HABERAKS’da OMÜ Projeleri Konuşuldu
07 Aralık 2017, Perşembe - 13:15
Güncelleme: 07 Aralık 2017, Perşembe - 18:45
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Haber Medya Grubu ve Lovelet Sahne iş birliği ile Haberaks TV’de canlı olarak yayınlanan “İş’te Samsun” programının bu haftaki konukları, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez oldu.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Sinan Sallabaş’ın yaptığı programın bu haftaki konusu üniversite ve sanayi i şbirliği oldu.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda öğrenciler konukları soru yağmuruna tuttu.

Programda, üniversite ile iş dünyası arasında iş birliğinin artırılmasına katkı sağlanması ve Üniversitede oluşturulan bilginin, iş dünyasına nasıl aktarılabileceği ve bunun nasıl kullanılabileceği üzerine tartışıldı.

“ Kuluçka Merkezleri kurduk”

Programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, üniversite ve sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaparak “Son yıllarda dünyadaki gelişmeler ile birlikte üniversitelerde bilim insanlarının kendi istedikleri araştırmaları değil, toplumun ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu alanlarda araştırma yapması gerekiyor. Zira ancak bu şekilde dünya ülkeleri ile rekabet edebiliriz. Bu rekabette bize bilgi gerek ve bunun yeri de üniversiteler. Sanayiciler de gelişen konjonktürde araştırılan bilgilerin kendileri ile paylaşımını istiyor. Biz bu bağlamda Üniversitemizde kuluçka merkezleri kurduk ve öğrencilerimizin fikirlerinin peşinden koşmaya çalışıyoruz. Şirket nasıl kurulur, nasıl işletilir gibi incelikleri ve bu sürecin püf noktalarını öğretiyoruz. Aynı merkezde fikirlerini ürüne dönüştürebilmeleri için öğretim üyelerimizi de motive etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu

“ Sanayici ve üniversite iş birliğini çok önemsiyorum”

BORSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise özetle, şirket bünyesinde 250 beyaz yakalının çalıştığını belirterek “Sanayici ve üniversite iş birliğini çok önemsiyorum. Aslında sorunlar hep aynı. Öğrenci okulunu bitiriyor, sonra nerede çalışacağım diye kara kara düşünmeye başlıyor. Üniversitelerde teorik eğitimler veriliyor ama tecrübe kazandırılamıyor. Bizler de yetkin insan kaynağına ulaşmakta zorlanıyoruz. Bizim işimiz eğitim değil, üretim yapmak. Biz bu sorunları ortadan kaldırmak için 3 K projesi geliştirdik ve Bakanlık tarafından onaylandı. Bu beni çok mutlu etti. Bu proje sayesinde yapılacak iş belli; öğrenciler eğitimlerini alırken mesleği ile alakalı son yılın tamamını pratik yaparak geçirmeli. Zaten öğrencilerden gelen sorular da bu yönde.” değerlendirmesinde bulundu.

2 saati aşkın süren programda öğrenciler, sorularına verilen yanıtlardan memnun kalırken üniversite ve sanayicilerin buluşmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Haber ve Fotoğraflar : Gökhan Çetin

X
Secure Login

This login is SSL protected