Vakıf Koleji Ana Sınıfı Öğrencileri Oyuncak Müzesi'nde
06 Kasım 2018, Salı - 16:02
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:16

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Koleji Ana Sınıfı öğrencileri Canik Oyuncak Müzesi’ne gezi düzenlediler. Öğretmenleri eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler, geçmişten günümüze kadar korunarak gelmiş oyuncakları inceleyip, teknolojinin oyuncaklar üzerindeki etkisini görme fırsatı buldular. Ayrıca tahta oyuncak boyama atölyesinde boyama yapan minikler, müzeden kendilerine birer hatıra da aldılar.

Canik Belediyesi tarafından kurulan müzede; Almanların, Fransızların, Amerikalıların, Japonların, Polonyalıların, Çinlilerin ve Türklerin geçmişte yaptığı oyuncaklar bulunuyor. Aynı zamanda Ford’un 1920’de ürettiği ilk oyuncak arabanın yanı sıra; o yıllara ait uçak, tren, zeplin ve farklı ülkelerde üretilen oyuncaklar da oyuncak müzesini gezenler tarafından ilgi görüyor.