MENU

Ulu Önder Ebediyete İntikalinin 82. Yıldönümünde Törenlerle Anıldı
10 Kasım 2020, Salı - 10:07
Güncelleme: 10 Kasım 2020, Salı - 19:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde, Samsun Onur Anıtı, Gazi Müzesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Yerleşkesinde düzenlenen törenle anıldı.

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun protokolünün hazır bulunduğu Atatürk’ü Anma Günü resmi törenleri Samsun Cumhuriyet Meydanında bulunan Onur Anıtında düzenlendi.  Ardından “Gazi Müzesi”nde Atatürk fotoğrafları sergisinin açılışı yapıldı. Resmi törenlerde OMÜ’yü Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal temsil etti.  

Ulu Önder Atatürk 10 Kasım’da OMÜ’de de Anıldı

OMÜ’deki Atatürk’ü Anma Günü töreni Kurupelit kampüsünde bulunan Atatürk Anıtında  düzenlendi. Anma törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak ve Prof. Dr. Cengiz Batuk, Senato üyeleri, akademisyenler, çok sayıda çalışan ve öğrenciler katıldı.
Tören Rektör Vekili Prof. Dr. Fehmi Yazıcı’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından Atatürk’ün ebediyete irtihal ettiği saat 09:05’te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.

“Atatürk varlığını Türk milletine adamış dünya çapında bir liderdir”

Törende günün anlam ve önemini ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Fehmi Yazıcı “Bugün 10 Kasım, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82.yıl dönümü. Bu anlamlı günde Atatürk’ü anmak üzere burada toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanına ve milletine son derece bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış, tartışmasız dünya çapında bir lider ve komutandır. Atatürk’ün eşsiz askeri dehası sayesinde ülkemiz, onu istila eden yabancı güçlerden temizlemiş ve Atatürk, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan etmiştir.”dedi.

“Türkiye için çok çalışmalı ve ülkemizi iç ve dış tehlikelere karşı canımız pahasına korumalıyız”

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti ayakta tutabilmek için bilim ve teknoloji odaklı kalkınma hamlelerini başlattığını ve çok kapsamlı reformlar gerçekleştirdiğini kaydeden Rektör Vekili Yazıcı “Atatürk, çok çalışarak çağdaş uygarlık seviyesine çıkmamızı ve hatta çağdaş uygarlık seviyesini aşmamızı bizlere öğütlemiştir. Onun hedeflediği çağdaş, gelişmiş ve güçlü Türkiye için çok çalışmalı; çalışkan, dürüst, ahlaklı ve vatanını seven genç nesiller yetiştirmeli; ülkemizi her türlü iç ve dış tehlikelere karşı canımız pahasına korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor; yakın zamanda yaşadığımız İzmir depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileyerek hepinize saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

HABERİN VİDEOSU

X
Secure Login

This login is SSL protected