MENU

Terme MYO'da Seracılık Konferansı
06 Mart 2020, Cuma - 11:31
Güncelleme: 17 Mart 2020, Salı - 21:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Terme MYO'da "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği, Seracılık" konulu konferans düzenlendi. Terme'de faaliyet gösteren çiftçiler ve seracılık ile uğraşan ziraatçılara yönelik düzenlenen konferansta, Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Harun Özer konu ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. Konferansa MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ziraat Odası, Gıda Tarım İlçe Müdürlüğü çalışanları ve seracılık ile uğraşan çiftçiler yoğun bir şekilde katılım sağladı.

Sera kuruluşu, toprak bakımı, zararlılar ile mücadele, havalandırma, nem, gübre, ürün rotasyonu vb. birçok konu başlığında önemli bilgiler sunan Dr. Öğr. Üyesi Harun Özer, seracılığın, doğru yöntemler ile oldukça yüksek gelir getirici bir alan olduğunu  söyledi. Türkiye’nin seracılık alanında dünyada 4. sırada yer aldığına vurgu yapan Özer, ayrıca; jeotermal ısı ile oluşturulan seracılık faaliyetlerinde de Türkiye'nin Avrupa’da 1. sırada yer aldığını, Türkiye'nin arazi ve iklim yönünden oldukça avantajlı bir konumu olduğunu, profesyonelce yapılan seracılık ile 12 ay boyunca farklı ve kar sağlayacak ürünler üretilebileceğini belirtti.

Terme'de seracılık faaliyetlerinin yaygınlaşması ve çiftçilerin daha da bilgilendirilmesinin önemini belirten Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, üniversite olarak  ihtiyaç duyulan alanlarda bu tür eğitim ve konferansları her zaman yapmaya hazır olduklarını, firma, sanayi ve bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan gücü yetiştirmek için işyeri uygulamalı 3+1  eğitim modelini benimsediklerini ifade etti.

Konferans sonunda merak edilen soruları cevaplayan Dr. Öğr. Üyesi Harun ÖZER'e, Terme MYO Müdürü Doç.Dr. Erol TERZİ tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected