MENU

Tanyeli Roket Takımı'nın Büyük Başarısı
09 Eylül 2020, Çarşamba - 22:14
Güncelleme: 11 Eylül 2020, Cuma - 11:05
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Samsun Üniversitesi Uçak Uzay Mühendisliği ve Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerindeki öğrenciler tarafından kurulan Tanyeli Roket Takımı, TEKNOFEST 2020’de (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) 21 alandaki teknoloji yarışmalarının "roket" alanında başarılı oldu.

Türkiye Teknoloji Takımı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle 1 - 13 Eylül tarihlerinde Tuz Gölü'nde gerçekleştirilen yarışmaya üniversite öğrencileri katıldı. OMÜ’den öğretim üyesi Doç. Dr. Çetin Kurnaz’ın danışmanlığını yaptığı ve Atakum Gençlik Merkezi'nin desteklediği Tanyeli Roket Takımı, tasarladığı roketle alçak irtifa kategorisinde; montaj, atış ve tanımlı görev amaçlarını başarı ile tamamladı.

Roket atışını Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yaptığı TEKNOFEST 2020’de dereceye girenler, 24 - 27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek törenle açıklanacak. Yarışmaya Roketsan ve Tübitak Sage gibi kuruluşlar da destek verdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected