MENU

Spor Engel Tanımıyor
19 Aralık 2018, Çarşamba - 16:25
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi; OMÜ Engelli Öğrenci Birimi, Sosyal Yaşamı Destekleme Öğrenci Topluluğu ve Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şubesi Spor Kulübü paydaşlığında engelliler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla voleybol gösterisi düzenledi.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda düzenlenen spor etkinliğine; Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Fakülte öğrenci ve hocalarından kurulu, aralarında engelli sporcuların da bulunduğu voleybol takımı yerde oturarak voleybol maçı oynadı.

Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor karşılaşmasıyla ilgili bilgi aktaran Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil  “Engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için Fakülte olarak bu etkinliği düzenledik. Herkes her an engelli olabilir. Hâliyle kendi okulumuzda da bir hassasiyet oluşturalım istedik. Bu amaçla da oturarak oynanan bu voleybol müsabakasını düzenledik. Lig usulü ve bölümler arası bir müsabaka mahiyetinde. Her takımda engelli arkadaşlarımız var. Bu işin zorluğunu göstermek ve bu konuda farkındalık yaratmak ana amacımız.” dedi.

Farklı görüntülere sahne olan voleybol maçı izleyicilerin de yoğun ilgisiyle düzenlenme amacını en iyi şekilde salona taşımış oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected