MENU

Size Bir Masalımız Var Çocuklar
17 Ocak 2020, Cuma - 09:58
Güncelleme: 18 Mart 2020, Çarşamba - 11:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi (İLEF) Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü öğrencileri toplumsal sorumluluk projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş radyoda masal dinleme kültürünü yeniden çocuklarla buluşturdu.

Samsun’un Çarşamba ilçesi Anafartalar İlkokulu ile beraber yürütülen projede okul müdürü ve öğretmenler, çocuklar için masal seslendirdiler.

"Size Bir Masalımız Var Çocuklar" projesinin Başkanı Nurdan Saygın projeye dair heyecanını "Böyle güzel bir proje içerisinde yer aldığım için çok mutluyum. Her çocuk masalla büyümeli. Bizler de bu amaç doğrultusunda kendi masallarımızı çocuklara anlatıp dinlemelerine vesile olmak amacıyla unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü yeniden canlandırmayı hedefleyerek bu amaçlar doğrultusunda projeye başladık. Çocukların; sadece ailesinden değil, kaymakam, belediye başkanı, vali, il millî eğitim müdürü, rektör, dekan, okul müdürü ve öğretmenlerden de dinleyeceği masallarla hayal dünyalarının zenginleşmesine ve dil gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

Her çocuk masallarla büyümeli

Proje kapsamında düşüncelerini ifade eden Samsun Çarşamba Anafartalar İlkokulu Müdürü İsa Kuru ise "Eğitiminde masal, çocuğun düş gücünün gelişmesine ve ufkunun açılmasına yardımcı olur, yanı sıra kelime dağarcığını zenginleştirir ve kavram öğrenimini hızlandırır. Masallar çocukların korkularını giderir, özlemlerini dile getirir, kişiliğini geliştirir, onlara güven verir, geleceğe olan umutlarını arttırır. Biz Çarşamba Anafartalar İlkokulu ailesi olarak ‘Size Bir Masalımız Var Çocuklar’ projesiyle masalın çocuklar üzerindeki etkisinden yola çıkarak bu anlatıların büyülü gücünden yararlanmayı amaç edindik. OMÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, proje kapsamında masal anlatıcılarının ses kayıtlarını yapacak, gerekli ses ve efektleri ekleyerek haftanın belirli gününde OMÜ Radyo’da yayın yapacaklar." şeklinde konuştu. 

Her perşembe saat 21:00’de OMÜ Radyo’da yayımlanacak masal dinletisi, çocukların okul dönemi sonlanana kadar devam edecek.

OMÜ Radyo’yu internette www.omuradyo.com adresinden dinleyebilirsiniz.

Haber - Emine Tunç (OMÜ-İLEF)

X
Secure Login

This login is SSL protected