Samsunlu KOBİ'ler için Başlatılan Hezarfen Samsun Dijital Projesi Açıldı

11 Mayıs 2020, Pazartesi - 13:33

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) iş birliğinde başlatılan, Samsun’da faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik uygulanacak “Hezarfen Samsun Dijital Projesi”nin açılışı yapıldı.

Covid-19 salgınından ötürü video konferans yöntemiyle düzenlenen açılış, TÜRK PATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımlarıyla gerçekleşti.

Salgın sebebiyle kurum projelerini dijital ortama taşıdıklarını belirten Başkan Prof. Dr. Habip Asan, dijital ortamda yürütülecek projenin, ilk kez Samsun’un medikal sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik uygulanacağını söyledi.

“Amacımız KOBİ’leri bilinçlendirerek inovasyon kapasitelerini geliştirmek”

Hezarfen Samsun Dijital Projesi ile KOBİ'leri sınai mülkiyet konusunda bilinçlendirerek inovasyon kapasitelerini geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren TÜRKPATENT Başkanı Asan, proje kapsamında Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 10 KOBİ’yi, sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendireceklerini belirtti.

TÜRK PATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan yapılacak çalışmalara ilişkin "İlk etapta KOBİ'lerimizin mevcut durumunu tespit edeceğiz. Var olan salgın koşullarından dolayı firma temsilcisi ile kurum uzmanlarımız, uzaktan erişim sayesinde danışmanlık hizmeti verecek. Sonrasında da verdiğimiz danışmanlık hizmetinin etkilerini takip edeceğiz." dedi.

“TÜRK PATENT’le güçlü bir iş birliği içerisindeyiz”

OMÜ TÜRK PATENT Bilgi ve Dokümantasyon Birimi olarak toplumda sınai mülkiyet haklarına yönelik farkındalığın artması adına gayret içerisinde olduklarını belirten Rektör Sait Bilgiç de "Bilgi ve Dokümantasyon Birimi temsilcilerimizin alanla ilgili uzmanlık seviyelerini önemsiyor, gelişimleri için her türlü katkıyı sağlıyoruz. Toplumun bilgi ve becerisinin artması için sınai mülkiyet haklarına yönelik eğitim ve etkinlikler düzenleyerek, bölge içinden ve dışından gelen bütün destek taleplerine olumlu yaklaşıyoruz." dedi.

Konuşmasında projenin önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç "TÜRK PATENT’le güçlü bir iş birliği içerisindeyiz. Düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerde ihtiyaç duyduğumuz durumlarda onlardan destek alıyoruz. Yine bir iş birliğiyle gerçekleştireceğimiz Hezarfen Samsun Dijital Projesi'nin, Samsun ekosistemine katkı sağlamasını diliyorum. Üniversite olarak Samsun’da faaliyet gösteren firma yetkililerimize de her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 16 Mayıs 2020, Cumartesi - 00:38