MENU

Samsunlu KOBİ'ler için Başlatılan Hezarfen Samsun Dijital Projesi Açıldı
11 Mayıs 2020, Pazartesi - 13:33
Güncelleme: 23 Haziran 2020, Salı - 11:07
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) iş birliğinde başlatılan, Samsun’da faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik uygulanacak “Hezarfen Samsun Dijital Projesi”nin açılışı yapıldı.

Covid-19 salgını sebebiyle video konferans yöntemiyle düzenlenen açılış, TÜRK PATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımlarıyla gerçekleşti.

Salgın sebebiyle kurum projelerini dijital ortama taşıdıklarını belirten Başkan Prof. Dr. Habip Asan, dijital ortamda yürütülecek projenin, ilk kez Samsun’un medikal sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik uygulanacağını söyledi.

“Amacımız KOBİ’leri bilinçlendirerek inovasyon kapasitelerini geliştirmek”

Hezarfen Samsun Dijital Projesi ile KOBİ'leri sınai mülkiyet konusunda bilinçlendirerek inovasyon kapasitelerini geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren TÜRK PATENT Başkanı Asan, proje kapsamında Samsun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 10 KOBİ’yi, sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendireceklerini belirtti.

Başkan Prof. Dr. Habip Asan "İlk etapta KOBİ'lerimizin mevcut durumunu tespit edeceğiz. Var olan salgın koşulları sebebiyle firma temsilcisi ile kurum uzmanlarımız, uzaktan erişim ile danışmanlık hizmeti verecek. Sonrasında da verdiğimiz danışmanlık hizmetinin etkilerini takip edeceğiz." dedi.

“TÜRK PATENT’le güçlü bir iş birliği içerisindeyiz”

OMÜ TÜRK PATENT Bilgi ve Dokümantasyon Birimi olarak toplumda sınai mülkiyet haklarına yönelik farkındalığın artması adına gayret içerisinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de “Bilgi ve Dokümantasyon Birimi temsilcilerimizin alanla ilgili uzmanlık seviyelerini önemsiyor, gelişimleri için her türlü katkıyı sağlıyoruz. Toplumun bilgi ve becerisinin artması için sınai mülkiyet haklarına yönelik eğitim ve etkinlikler düzenleyerek, bölge içinden ve dışından gelen bütün destek taleplerine olumlu yaklaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında projenin önemini vurgulayan Rektör Bilgiç ”‘TÜRK PATENT’le güçlü bir iş birliği içerisindeyiz. Düzenlediğimiz eğitim ve etkinliklerde ihtiyaç duyduğumuz durumlarda onlardan destek alıyoruz.  Yine bir iş birliğiyle gerçekleştireceğimiz Hezarfen Samsun Dijital Projesi’nin, Samsun ekosistemine katkı sağlamasını diliyorum. Üniversite olarak Samsun’da faaliyet gösteren firma yetkililerimize de her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected