MENU

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'dan Rektör Ünal’a Hayırlı Olsun Ziyareti
21 Ağustos 2020, Cuma - 19:50
Güncelleme: 24 Ağustos 2020, Pazartesi - 08:35
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal'ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye; OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak ve Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep ile AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcıları da eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Rektör Yavuz Ünal ve ekibinin Üniversiteyi ileriye taşıyacak çalışmalar yapacağına olan inancını dile getirerek başarılar diledi.

“Misyonumuz şehrimizin her alanda yükselmesi”

Amaçlarının Samsun’u kalkındırmak olduğunu kaydeden Samsun Milletvekili Karaaslan “Samsun’u ileriye taşıyacak hamlenin bir ayağı Üniversite, bir ayağı sanayi, bir ayağı tarım, bir ayağı da kültür ve sanat olacak. Misyonumuz şehrimizin her alanda yükselmesi ve bu da büyük bir sorumluluk gerektiriyor.” ifadelerini kullandı.

“76 kişilik yoğun bakım ünitesi oluşturmak için gerekli desteği vermek için çalışacağız”

Covid – 19 salgını ve OMÜ Hastanesi hakkında konuşan Karaaslan “Üniversitemizin önemli ayaklarından biri de Tıp Fakültesi. Biz hastanemizin daha ileriye gitmesi için yapılması gerekenlerin farkındayız. Özellikle OMÜ Acil Servisi’yle ilgili önemli aşamalar kaydettik. Yoğun bakım kısmında da gerekli yatırımları yapmak ve 76 kişilik yoğun bakım ünitesi oluşturmak için gerekli desteği vermek için çalışacağız. Çünkü önümüzdeki salgın döneminde ortaya çıkacak sorunlara, en güçlü şekilde karşılık vermemiz gerecektir.” ifadelerini kullandı.

“OMÜ’yü kısa vadede ileriye taşıyacak hedeflerimiz var”

Ziyareti ve iyi dilekleri için Çiğdem Karaaslan’a teşekkür eden Rektör Yavuz Ünal da “Uluslararası rekabette Türkiye’nin gücüne güç katacak, Samsun’a ve bölgeye katkı sağlayacak eğitim ve Ar-Ge çalışmalarıyla, OMÜ’yü kısa vadede ileriye taşıyacak hedeflerimiz var. Üniversitelerin şehre katkısı dolmuş parası üzerinden hesaplanmamalı. Üniversite, ürettiği bilgiyle kente bir değer katmalı, şartları dikkate almak suretiyle ihtiyaç duyulan bilgiyi üretmeli. Bunun yanında piyasanın beklentilerini ve istihdamı sağlayacak bir eğitim modelinin oluşturulması gerekli. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu konuda elimizden geleni yaparak ciddi bir eğitim politikası ve bunu destekleyecek eğitim stratejisini üreteceğiz.” dedi.

“Covid – 19 salgınıyla mücadelede sorumluluklarımızın bilincindeyiz”

Ülkemizin ve dünyanın Covid-19 salgını nedeniyle önemli bir süreçten geçtiğini belirten Rektör Ünal, Türkiye’nin literatüre girecek ve ders kitaplarında okutulacak kadar başarılı çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi. Rektör Ünal, “Muhtemel riskleri dikkate alarak, Covid – 19 salgınıyla mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor. Biz Üniversite olarak bu süreçte gerekli sorumlulukların bilincinde öğrencilerimiz, kentimiz ve ülkemiz adına çalışmalarımızı yürüteceğiz.” diye konuştu.  


Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversite-şehir birlikteliğini güçlendirecek iş birlikleri ve çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin bulunması 

Karaaslan ve Ünal, ziyaret sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan Karadeniz’deki sondajda 320 milyar metreküp doğal gaz rezervinin bulunması haberine ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Karaaslan, rezervin Türkiye ve bölge açısından önemli bir gelişme olduğunu söyleyerek milletin yarım kalan hayallerinin gerçekleştiğini vurguladı. Rektör Ünal da rezervin bölgenin ve ülkenin ekonomisine kazandıracağı katkıya dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected