MENU

Samsun Dünya Kadınlar Günü'nde Fatma Çavuş'u Andı
09 Mart 2020, Pazartesi - 09:14
Güncelleme: 09 Mart 2020, Pazartesi - 09:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Millî Mücadele kahramanı Fatma Çavuşu 19 Mayıs ilçesinde bulunan anıtı başında andı.

19 Mayıs Belediyesi ile Samsun Vosvos Severler Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinliğe; Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi, Jandarma İl Komutanı Kıdemli Albay İbrahim Güven ve eşi, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve eşi, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner ve eşi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve eşi, akademisyenler, Samsun Vosvos Severler Derneği üyeleri, kadınlar ve öğrenciler katıldı.

“Fatma Çavuşları, Nene Hatunları çok iyi tanımak ve tanıtmak gerekiyor”

Vali Osman Kaymak, yaptığı konuşmada, başta Fatma Çavuş olmak üzere bütün Kurtuluş Savaşı şehitlerine Allah'tan rahmet diledi. Kadınlar olmadan hayatın yarım kalacağını ifade eden Vali Kaymak "Bugün kahraman annelerimizi de unutmadık. Bizler kendi kültürümüzün kahramanlarını çocuklarımıza tanıtmazsak onlar kendilerine televizyon ve başka mecralarda sahte kahramanlar buluyorlar. Bu kahramanlarımız sayesinde bugün burada konuşma yapabiliyoruz. Allah onlardan razı olsun. Fatma Çavuşları, Nene Hatunları çok iyi tanımak ve tanıtmak gerekiyor." dedi.

OKTAM Müdürü Doç. Dr. Hatice Kumcağız da kadının, toplumun en etkili yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirtti.

“Gerektiğinde her birimiz birer Fatma Çavuş, Halime Çavuş ve Nene Hatunuz”

Kadınlar olarak her dönemde devletin ve ordunun yanında olduklarını söyleyen Kumcağız "Türk kadınları olarak devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasındayız. Gerektiğinde her birimiz birer Fatma Çavuş, Halime Çavuş ve Nene Hatunuz. Millî Mücadele'de sergilediği kahramanlıklarla tarihte önemli bir yer edinmiş olan Fatma Çavuş'un 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kabrini ziyaret ederek, kendisini anarak bir sonraki neslimizin de bu kahramanlardan haberdar olmalarını istedik." diye konuştu.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da İstiklal Mücadelesi sürecinde görev yapan millî kahraman Fatma Çavuş'un kabri başında konuşma yaptığı için gururlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

Emekli öğretmen Hasan Yiğit de Fatma Çavuşun hayatını ve İstiklal Savaşı zamanında yaşadığı zorlukları anlattı.

Konuşmaların ardından Fatma Çavuş'un kabri başında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Etkinliğin sonunda Samsun Valisi Kaymak ve protokol üyeleri, programa katılan kadınlara gül takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected