MENU

Rektör Bilgiç Ataması Yapılan Akademisyenleri Ağırladı
06 Mart 2020, Cuma - 19:32
Güncelleme: 17 Mart 2020, Salı - 21:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, kendisine eşlik eden Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fatih Özkan'la birlikte doktor öğretim üyeliğine atanan akademisyenleri Rektörlük Toplantı Salonu’nda ağırlayarak tebrik etti.

Tüm akademisyenler ile ayrı ayrı tanışıp tebrik eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftası nedeniyle unvanda yükselen kadın akademisyenlerin de bu özel gününü kutlayarak kendilerine karanfil armağan etti. Yeni unvanlarını alan öğretim üyelerini tek tek tanıyıp çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlerden Üniversiteye katkı sunmak adına beklentilerini de dile getirdi.

Yeni atanan akademisyenlerle bir araya gelmenin; hem Üniversitenin akademik başarısı açısından hem de kendisi için önem arz ettiğini ifade eden Rektör Sait Bilgiç, bu vesileyle farklı alanlarda görev yapan akademisyenlerin tanışarak ortak çalışma fırsatı bulabileceğinin altını çizdi.

“OMÜ ailesi; yeni öğretim üyeleriyle daha da güçlenecek”

OMÜ’de ve birçok farklı üniversitede öğrenim görüp doktor öğretim üyeliği unvanını alan akademisyenlerden büyük beklentileri olduğunu belirten Rektör Sait Bilgiç “OMÜ’den veya farklı alanlarda farklı üniversitelerden yolu geçmiş, şimdi ise ortak hedefi OMÜ’ye çalışmaları ile katkı sağlamak olan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, herkese hayırlı olmasını diliyorum. OMÜ ailesinin yeni öğretim üyeleriyle daha da güçlenmesi ve ara vermeden çalışmalarına devam etmesi gerekiyor.” dedi.

“Karar mercii olarak her şartta adil olun”

Rektör Sait Bilgiç, akademisyenlerin; akademik hayatları süresince araştırmalarında değerlendirilmeye tabi tutulduklarına, şimdi ise değerlendirici sıfatı aldıklarına işaret ederek devamında “Bizim işimiz, işini düzgün yapanları desteklemek olmalı, şimdi sizlerden buna dayanarak iki söz istiyorum. Birincisi akademik kariyeriniz süresince vereceğiniz karar, puanlama ve değerlendirmelerde karar mercii olarak her şartta ve durumda adil davranmanız. Öğrenciye, Üniversiteye ve ülkeme neler kazandırabilirim diyen akademisyenin de böyle olması gerekir. Öyle ki bu vatan kolay kazanılmadı, attığımız her adımda şehitlerimizi minnetle yâd etmeliyiz. Bunun bilincinde olmamız, her zaman bizlere yol gösterecektir.” diye konuştu.

Akademik alanda daha başarılı bir OMÜ

OMÜ’nün, dünya üniversiteleri arasında daha güçlü ve tercih edilebilir konumda olmasının, yaptığı akademik çalışmalar ve sunduğu projelere bağlı olduğuna dikkat çeken Rektör Bilgiç, şu ifadeleri kullandı: “Bizler üniversiteler arası rekabette Üniversitemizin gelişimi için bütçemizi büyütmeye çalışıyoruz, yeter ki akademik araştırmalarınız ve projeleriniz yetkin olsun. Büyük bütçeli projeler yapmaktan hiç kaçınmayın. Bizler bu hususta her zaman destekçiniz olacağız. Araştırma geliştirme (AR-GE) bütçemizi büyütüyoruz ve sizlerden mutlaka dış kaynaklı bir proje sunma sözü vermenizi bekliyoruz, bu da sizlerden ikinci isteğim. Zira bu tür projeler, Üniversitemizin gelişimi ve dünya sıralamasındaki yerinin yükselmesi bakımından çok değerli. Bizler de bu hassas konuda sizleri her zaman desteleyeceğiz.”.

Sosyal bilimlere mensup akademisyenlerin proje üretmesinin ayrıca önemli olduğunu belirten Rektör Bilgiç, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) sosyal bilim disiplinleri için ayrı bir bütçe ayırdığını vurgularken; fen bilimleri, mühendislik, teknoloji vb. alanlarda ise Üniversite bünyesindeki Karadeniz İleri Teknoloji ve Araştırma ve Uygulama Merkezinin (KİTAM) bu yöndeki akademik araştırmalar için büyük destek verdiğini dile getirdi. OMÜ Rektörü, konuşmasında farklı bölümlerden gelecek yeni ve özgün projelere açık olduklarını ve Üniversitenin projeleri hayata geçirecek kaynağının olduğunu da kaydetti.

“Rektör Bilgiç’ten İngilizce akademik yazım çalışması çağrısı”

Konuk akademisyenlerden Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Betül Bal Gezegin’e, Üniversitede akademisyenlerin araştırmalarını İngilizce yazması hususunda bir çalışma çağrısında bulunan Rektör Bilgiç, böyle bir çalışmanın akademisyenler tarafından talep edildiğini ve hayata geçerse Üniversiteye büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Üniversite hakkında talep ve isteklerin paylaşıldığı buluşma sonrasında Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlere Üniversitenin hediyelerini takdim etti.

OMÜ’nün Yeni Öğretim Üyeleri ve Görev Yapacakları Birimler:

Dr. Öğr. Üyesi Beytullah Yağız / Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Murat Akçay / Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Esra Kavaz / Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kuruoğlu / Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Hilal Peker Dural / Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Ayla Baş / Fen-Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Hanife Alkan Ataman / Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Akşar / Fen-Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Semih Yeşilbağ / Fen-Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kartal / İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Şule Güldü / İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Veli İlçi / Mühendislik Fakültesi Ölçme Tekniği Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Cenk Gezegin / Mühendislik Fakültesi Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Betül Bal Gezegin / Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özçakır Sümen / Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aycan / Eğitim Fakültesi Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Kalıpçı Çağıran / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı
Dr. Öğr. Üyesi Sezai Çağlayan / Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı

X
Secure Login

This login is SSL protected