MENU

“Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” için İmzalar Atıldı
01 Mart 2019, Cuma - 18:00
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 16:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılının "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV), Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ndeki İBTAV 9. Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı'nın ardından gerçekleşen imza töreninde, protokolü taraflar adına OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve İBTAV Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Çetinkaya imzaladı.

Dünyanın önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, 30 Haziran 2018’de hayatını kaybetmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılı "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar için İBTAV, KKÜ ve OMÜ arasında bir süre önce yapılan iş birliği anlaşması, imzaların atılmasıyla resmiyete döküldü.

Yurt içi ve yurt dışında 500'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek

Yayımlanan Genelge ile İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve Sezgin’i yeni nesillere en doğru şekilde aktarmak amaçlanıyor. Bunun yanı sıra yapılacak etkinliklere bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü desteğin verilmesi amacıyla yıl boyunca; 7 bölgede, 7 üniversitede, 7 valilik ve belediyede olmak üzere toplam 21 ilde ve yurt dışında 500'ün üzerinde farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Protokol kapsamında İBTAV, KKÜ ve OMÜ’den en az ikişer temsilcinin katılımıyla çalışma grubu oluşturulacak ve çalışmalar bu grup tarafından yürütülecek. Bu çalışmalarda içerisinde OMÜ; panel, seminer, konferans gibi etkinlikleri düzenlemek görevini üstlenecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected