MENU

OMÜSEM’den SASKİ Personeline Eğitim
01 Kasım 2019, Cuma - 14:59
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:11
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından organize edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) personeli hizmet içi eğitim programı başladı.

Hizmet içi eğitim programı kapsamında ilk olarak Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Batı, SASKİ personeline; “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” nu anlattı.

Doç. Dr. Murat Batı; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun amacının; Kalkınma planları ve programlarda yer alan politika ve hedefler doğrultusunda, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin hazırlanmasını, uygulanmasını, tüm malî işlemlerin muhasebeleştirilmesini, raporlanmasını ve malî kontrolü düzenlemek olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Batı sunumunda; kanunda geçen tanımlar, mali saydamlık, kamu maliyesi, bütçe ilkeleri, analitik bütçe, gider teklifi, cetveller, ödeneklerin kullanımı, faaliyet raporu, kesin hesap kanunu, iç denetim, dış denetim, sayıştay denetimi, kamu zararı, zaman aşımı gibi birçok konu başlığı altında personeli bilgilendirdi.

SASKİ Toplantı Salonunda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programının, kasım ve aralık aylarında da farklı konularda devam edeceği belirtildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected