MENU

OMÜSEM’den Etkili Konuşma Hitabet ve Diksiyon Semineri
08 Kasım 2019, Cuma - 14:42
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:53
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) personeli hizmet içi eğitim programı başladı.

Kasım ayı programı Dr. Öğr. Üyesi Buğra Genç’in “Etkili Konuşma Hitabet ve Diksiyon” semineri ile başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Genç; “Diksiyon; seslerin, harflerin, hecelerin, sözcüklerin vurguların, anlam ve heyecan duraklarının hakkını vererek söyleme biçimidir, diksiyon çalışmaları, fonetik ve artikülasyon tekniklerine hakim olmadan icra edilemez.” dedi.

Fonetiğin ses bilgisi olduğu, seslerin oluşumunu, aktarılmasını ve algılanmasını incelediğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Genç, doğru nefes alımının önemine değinerek nefes organlarını ve işlevlerini anlattı.

Diyafram nefesi ile akciğer nefesi arasındaki fark, yapılan uygulama ile daha da anlaşılırken boyun-omuz rahatlama, yüz kasları, dudak ısınma, dil ısınma çalışmalarının ardından tekerleme alıştırmaları ve yanlış söylenen sözcüklerin uygulamalı olarak doğru söyleniş biçimleri üzerinde duruldu.

SASKİ Toplantı Salonunda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programı 13 Kasımda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun anlatılmasıyla devam edecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected