MENU

OMÜSEM Eğitimlerini Tamamladı
15 Kasım 2020, Pazar - 07:59
Güncelleme: 17 Kasım 2020, Salı - 09:56
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sürekli Eğitim Merkezi tarafından (OMÜSEM) uzaktan eğitim yöntemiyle; Doç. Dr. Pınar Sökülmez Kaya ve Öğr. Gör. Dr. Canan Asal Ulus’un “Spor ve Beslenme Kursu“,  Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz’in “SPSS Uygulamalı Temel Düzey Veri Analizi Eğitim Programı” gerçekleştirildi.

Beslenme ve Diyetetik ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümleri öğrencilerinin katıldığı “Spor ve Beslenme Kursu”nda; spor tanımı ve spor dallarına giriş, sporcu beslenmesinde karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitamin ve mineraller, ergojenik yardımcılar, doping, besin takviyeleri ve su. Ayrıca spor dallarına özgü beslenme, müsabaka öncesi, sırası ve sonrası beslenme, özel diyet ihtiyacı bulunan sporcular için beslenme, vücut kompozisyonu değerlendirme konuları anlatıldı, menü planlaması yapıldı.

Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, SPSS Uygulamalı Temel Düzey Veri Analizi Eğitim Programında ise SPSS menü ve araç çubukları, değişkenleri tanımlama, veri girişi yapma, betimsel istatistik, parametrik testler, pearson korelasyon testi, t testi, ANOVA testi, parametrik olmayan testler, Spearman testi, Mann Whitney U testi Kruskal Wallis testi ve yorumlamaları ile regresyon, kategorik veri analizi konularını anlattı.

Pandemi öncesinde Samsun ve çevre illere eğitim veren OMÜSEM;  yaptığı uzaktan eğitimlerle ülkemizin farklı illerinde yaşayan kişilere ulaştı. Her iki eğitimin de ilgi gördüğünü belirten Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Esat Şanlı, OMÜSEM’in uzaktan eğitimlerinin farklı konularda devam edeceğini söyledi.

X
Secure Login

This login is SSL protected