MENU

OMÜ’nün Proje Atağı, Destek Kazanan Yeni Projelerle Devam Ediyor
10 Ocak 2019, Perşembe - 11:46
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:24
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) araştırma-geliştirme politikası doğrultusunda önemli projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2018 - 2019 eğitim-öğretim döneminde OMÜ’nün çeşitli fakültelerinde görev yapan akademisyenler tarafından hazırlanan projeler, TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazandı.

OMÜ’lü akademisyenlerin TÜBİTAK projeleri kapsamındaki en son başarısı, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ndan destek kazanan projeler oldu. Bu kapsamda Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Eyüp Selim Köksal ve Doç. Dr. Mustafa Sağlam’ın projeleri, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek desteklenmeye layık görüldü. Bunun yanı sıra OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin (OMÜ-TTO) katkılarıyla birlikte TÜBİTAK 2237-B Proje Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında hazırlanan 5 proje de TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme sürecinin ardından desteklenmeye uygun görülmüştü.

Rektör Bilgiç: Üniversitemizin AR-GE politikası projelerle güç kazanıyor

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, konuyla ilgili olarak Üniversitenin araştırma-geliştirme politikasına emekleri ve projeleriyle böylesine önemli bir destek sağlayan akademisyenlerin üniversitenin proje atağına büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Projesi destek almaya hak kazanan akademisyenlere OMÜ ailesi adına teşekkür eden Rektör Bilgiç “Bir üniversitenin asli işlevlerinin başında bilgi ve teknoloji üretmek gelir ve bunun için de araştırma-geliştirme faaliyetleri ile projeler, bu üretimin en temel dinamiklerini oluşturmaktadır. TÜBİTAK tarafından desteklenen projelere imza atan öğretim üyelerimizin başarısı bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü akademisyenlerimiz; emekleri, gayretleri, birikimleri ve bunun nihai ürünü olarak hayat bulan projeleriyle hem Üniversitemizin araştırma-geliştirme politikasının tahkim edilmesine çok önemli katkı sağlamış oluyorlar hem de ülkemizin bilgi ve teknoloji üretimi hamlesine biz de kurum olarak optimum düzeyde destek sağlama misyonumuzu ve vazifemizi daha ileri noktalara taşımış oluyoruz. Ayrıca bu ve benzeri projeler; akademisyenlerimizin birikimlerinin, becerilerinin, bilimsel müktesebatlarının geliştiği ve paylaşıldığı bir ekosistemi besleyerek öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçlerine de çok olumlu yansımalarla geri dönüşler sağlıyor. Bu projelere imza atan akademisyenlerimize ve bu süreçte var güçleriyle çalışan OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile çalışanlarına canıgönülden teşekkür ediyorum ve bütün akademisyenlerimizi proje hazırlama, yürütme ve geliştirme süreçlerinde tüm imkânlarımızla desteklediğimizi bir kez daha paylaşmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

X
Secure Login

This login is SSL protected