MENU

OMÜ’de Yaratıcı Düşünen Yenilikçi Girişimciler Projesi Başarı ile Tamamlandı
08 Ocak 2019, Salı - 08:00
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 10:38
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2018 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve yürütücüsünün Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrenci kulüplerinden ADEM’in (Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet) olduğu Yaratıcı Düşünen Yenilikçi Girişimciler başlıklı proje yapılan faaliyetlerle hedefine ulaştı.

Proje, 7 farklı etkinliği kapsadı

Projenin başlangıç tarihinden bu yana toplam 7 farklı etkinliğin yapıldığı projeye OMÜ’nün farklı fakültelerinde öğrenim gören toplam 40 lisans öğrencisi katıldı. Etkinliklerde katılımcıların; girişimcilik başta olmak üzere iletişim becerileri, yaratıcı yazarlık, iş planı oluşturma, girişimci kişilerle tanışma, doğadaki değişimleri keşfetme, teknopark gezisi ile girişimcilere tanınan fırsatları görme, risk alma ve fırsat odaklı olma gibi becerilerinin geliştirilmesine odaklanıldı. Katılımcılar bu proje kapsamında teorik eğitimler yanında etkinlik ve oyunlarla girişimcilik becerilerini geliştirdi. Ayrıca öğrenciler Samsun ili Tekkeköy ilçesinde genç bir girişimci tarafından işletilen bir tesise giderek müteşebbisle görüşmeler yaptı. Kampüste bulunan Teknopark gezisinde ise hem Kuluçka Merkezi’nde hem bürolarda çalışan genç girişimcilerle sohbet etme imkânı bulan öğrenciler, yetkililerden bu organizasyondan nasıl yararlanılacağına yönelik bilgiler de aldılar.

Projenin kapanış konuşmasını yapan proje yürütücüsü Doç. Dr. Süleyman Yaman öğrencilere karşılarına çıkan fırsatları değerlendirmeleri, bu fırsatların oluşması için çaba göstermeleri, başkaları ile iyi ekip olarak işbirliği içinde çalışmaları konusunda önerilerde bulunurken, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlere yönelik eğitim ve proje faaliyetlerinden bahsetti.

Konuşmanın ardından katılımcı öğrencilere, eğitmenlere ve katkıda bulunan kişilere katılım ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Katılım belgeleri proje eğitmenlerinden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi Seyfullah Gül, Öğretmen Erdal İncebacak, Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç ve Arş. Gör. Belgin Bal İncebacak tarafından verildi. Eğitmenlere ve diğer katkıda bulunan kişiler ise teşekkür belgelerini Doç. Dr. Süleyman Yaman’dan aldılar.

Öğrenciler bu projeye katılmalarından dolayı memnun olduklarını ve benzer projelerde yine bir arada olmak istediklerini belirtirken proje, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected