MENU

OMÜ’de Yaratıcı Düşünen Yenilikçi Girişimciler Projesi
05 Aralık 2018, Çarşamba - 10:22
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

2018 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Yaratıcı Düşünen Yenilikçi Girişimciler” isimli projenin açılışı, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve İlahiyat Fakültesinde lisans düzeyinde öğrenim gören 40 öğrencinin yer alacağı projenin açılışına çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Projeyle; lisans öğrencilerine STEM [science (bilim), technology (teknoloji), engineering (mühendislik), mathematics (matematik)] temelli eğitimlerle girişimcilik, sorgulama ve inovasyon becerileri kazandırılması ve onların bu becerilerini kullanabilecekleri yaratıcı fikirler üretmeleri hedefleniyor. Proje, OMÜ Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) adına Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Süleyman Yaman tarafından yürütülüyor.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Süleyman Yaman, yaptığı açılış konuşmasında gençlerin bu tür projelere katılımının önemine değinerek Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerinin süreçlerinden bahsetti.

Proje eğitmenlerinden Prof. Dr. Yavuz Bayram da proje konularından biri olan yaratıcılık kavramının girişimcilik konusundaki önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ise girişimcilik kavramı hakkında örnekler üzerinden açıklamalar yaparken “Yaratıcı düşünme ve yenilikçiliğin kesişim noktasında girişimcilik kavramı yer almaktadır” sözleriyle inovatif düşüncenin önemine dikkat çekti.

Son olarak Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Kesten, proje yürütücüsü ve proje ekibini tebrik ederken bu projenin katılımcı öğrenciler açısından verimli ve yararlı olacağına inandıklarını dile getirdi.

Protokol konuşmalarının ardından tüm davetli ve katılımcılar açılış kokteyline katıldı. Açılış kokteylinin ardından projenin katılımcısı olan 40 öğrenciye ilk hafta etkinliği yaptırılarak eğitim sonlandırıldı. Eğitimler, aralık ayı sonuna kadar Ziraat Fakültesindeki Ön Kuluçka Merkezi’nde devam edecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected