OMÜ Vakfı Koleji Öğrencileri Avrupa’ya Gidiyor
24 Ağustos 2020, Pazartesi - 08:36
Güncelleme: 25 Ağustos 2020, Salı - 08:15

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı Kolejinin Özel Ortaokulu Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) kapsamında hazırlamış olduğu “Birlikte STEAM Yapıyoruz” adlı proje, Türkiye Ulusal Ajansına yapılan 1202 proje başvurusu içerisinden hibe almaya hak kazanan 82 proje içerisinde yerini aldı.

Samsun’da Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan tek okul olan OMÜ Vakfı Koleji, kabul edilen Erasmus+ projesi ile fen bilimleri (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan ve bir öğretim modeli olarak tanımlanan STEAM’ın uygulama alanını sanat (art) ile güçlendirdi.

OMÜ Vakfı Yönetimi; tüm bu alanlarda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan “Birlikte STEAM Yapıyoruz” projesinin, öğrencilere günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri problemlerle başa çıkmada yeni çözümler aramaya yönelik bir yaklaşım sunduğunu ifade etti. OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri, 2020-2022 yılları arasında toplam 159.587 avro bütçe ile Portekiz, Polonya, Estonya ve Romanya ülkelerine gidecek.