MENU

OMÜ Vakfı Koleji Ana Sınıfı Öğrencilerinden “Geri Dönüşüme” Destek
17 Aralık 2018, Pazartesi - 17:52
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:54
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

OMÜ Vakfı Koleji Ana Sınıfı öğrencileri; OMÜ’nün çevre dostu bir altyapı oluşturmaya yönelik yürüttüğü “Yeşil Kampüs” çalışmalarına minik elleri ve yürekleriyle destek verdi.

Ana Sınıfı öğrencileri, çevre bilincinin oluşması adına kendi çabalarıyla “Geri Dönüşüm Mucitleri” adında sergi düzenledi. Minik öğrenciler bu anlamlı sergiyi, plastik atıklar ve kullanım imkânı kalmamış eşyaları geri dönüşüme kazandırmak için okula getirdikleri malzemelerle açtı. “Atık”ların her zaman işe yaramaz olmadıklarını ve eğlenceli materyaller hâline getirilebileceği gösteren sergi, doğanın imkânlarının gördüğümüzden çok daha geniş olduğunu da gözler önüne serdi. Ana Sınıfı öğrencileri, sergide geri dönüşüme dair pankartlar açarak farkındalık oluşturmak adına verdikleri mesajlarla davetlilerden tam not aldı.

Geri dönüşüm sergisi ile dünyaya ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarının altını çizen minik öğrenciler, doğayı seven, içinde bulunduğu çevreye değer veren ve hayat boyu geri dönüşümü hem evinde hem diğer ortamlarda uygulayan bireyler olacaklarının mesajlarını verdi.

Sergi; Atakum İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, OMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Kenan Arslan, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halil Kütük, Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ile OMÜ Vakfı Koleji Okul Aile Birliği üyelerinin katkılarıyla açıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected