MENU

OMÜ, Unvanda Yükselen 14 Akademisyenle Kadrosunu Zenginleştirdi
28 Eylül 2018, Cuma - 18:12
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:09
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ), akademik başarılarını “doçent doktorluk” ve “doktor öğretim üyeliği” unvanları ile taçlandıran 14 öğretim üyesi, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in konuğu oldu.

Rektörlük Yönetim Toplantı Salonu’ndaki buluşmada, akademik unvanlarında aşama kaydeden öğretim üyeleri ile tanışan Rektör Bilgiç, öncelikle her bir akademisyeni performanslarından dolayı tebrik ederek kendilerine akademik hayatta başarılarının daim olması temennisinde bulundu.

“Rekabette geri düşmemek için araştırmalarımızla kaynak yaratmalıyız”

Görüşmede Üniversitenin daha da güçlenmesi, ileri taşınabilmesi ve dolayısıyla daha iyi ve donanımlı öğrencilerin yetiştirilmesi adına düşüncelerini paylaşan Rektör Bilgiç, görevde yükselen 14 öğretim üyesiyle birlikte OMÜ’nün akademik kadrosunu daha da zenginleştirdiğini kaydetti. Rektör Bilgiç, dünyada ve üniversiteler arasında yaşanan rekabetten ötürü nitelikli öğretim üyesi konusunda hassas ve titiz davrandıklarını belirterek “Bu yarışta geri düşmemek için bir taraftan araştırma yaparken öte yandan da bu araştırmalar için kaynak yaratmalıyız. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu kaynakları akademisyenler yaratır, yani onların ürettikleri projeler ve kazandıkları başarılarla bu kaynaklara ulaşılır. Ülkemizde bu alışkanlık ve eğilim yeni yeni başladı. Bilimsel araştırma projeleri (BAP) var ancak bunların bütçe boyutları çok büyük değil. Dolayısıyla daha büyük bütçeli projelere ayrılan kaynakları elde etmemiz, araştırma ve gayretimize bağlı.” şeklinde konuştu.

“Akademisyen, çalıştığı kuruma hak ettiğine inanarak gelmeli ki bir şeyler yapabilme gayreti içinde olsun” diyen Rektör Bilgiç 14 akademisyenin de aynı his ve çalışma arzusuyla OMÜ’ye geldiğinden şüphe etmediğini dile getirdi.

“Çalışmalar akademik unvan endişesiyle değil, bilim ve teknolojiye katkı sunacak bir motivasyonla yapılmalı”

Konuşmasında akademik kariyerlerinde bir üst aşamaya geçen öğretim üyelerinden yapacakları işlerde dürüst olmaları ve adil davranmalarını isteyen Rektör Bilgiç, bu hasletlerin olmaması durumunda mensubu olunan kurumun zarar göreceğini vurguladı. Rektör Bilgiç ayrıca, akademisyenlerden dış kaynaklı proje üretmeleri sözü isterken bu çalışmaların; akademik unvan endişesiyle değil, bilim ve teknolojiye katkı sağlayacak bir motivasyonla yapılması gerekliliğine işaret etti.

Daha önce görevde yükselen akademisyenlerden dış kaynaklı proje hazırladıklarına dair haberler aldıklarını söyleyen Rektör Bilgiç “Bu iş denemeden olmuyor. Pes etmeyin zira beşinci seferde projesi kabul edilen akademisyenleri biliyorum. Umarım bu çaba ve ısrar sizler için özendirici olur. Tekrar, unvanlarınız hayırlı uğurlu olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Buluşmada Rektör Bilgiç, akademisyenlerin talep ve önerilerini dinlerken bu konularda yapılacak çalışmalara dair niyet ve değerlendirmeler de paylaşıldı.

Unvanda yükselen akademisyenler ve görev yaptıkları fakülteler ise şöyle:

Doç. Dr. Murat Batı / Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Anabilim Dalı (ABD)
Dr. Öğr. Üyesi Nihal Ünaldı Baydın / Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelikte Yönetim ABD
Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özcan / Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi ABD
Dr. Öğr. Üyesi Özgül Aldemir Fırat / Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Eğitimi ABD
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Özcan / Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk ABD
Dr. Öğr. Üyesi Elif Kılıç Kan / Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD
Dr. Öğr. Üyesi Tuğrul Doruk / Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ABD
Dr. Öğr. Üyesi Sercan Demirci / Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Donanımı ABD
Dr. Öğr. Üyesi Fatih Temoçin / Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD
Dr. Öğr. Üyesi Sibel Uzun / Mühendislik Fakültesi Ölçme Tekniği ABD
Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Gültekin / Mühendislik Fakültesi Mekanik ABD
Dr. Öğr. Üyesi İsmail Alper Tarım / Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ABD
Dr. Öğr. Üyesi Emre Dünder / Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistiksel Bilgi Sistemleri ABD
Dr. Öğr. Üyesi Rıza Korkmazgöz / İlahiyat Fakültesi Kelam ABD

X
Secure Login

This login is SSL protected