MENU

OMÜ Üniversite Adaylarıyla Buluştu
14 Ağustos 2018, Salı - 10:10
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 22:31
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklandığı hafta kapılarını açan üniversite tercih fuarlarında adaylarla yüz yüze iletişim kurdu. OMÜ, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkiye’nin 3 büyük şehri Ankara, İstanbul ve İzmir’deki Üniversite Tercih Fuarları'nda yerini aldı. 1-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen, yaklaşık 94 bin* üniversite adayı ve ebeveynin ziyaret ettiği fuarlar, üniversite adayları ile yükseköğretim kurumlarını buluşturdu. 

Ankara, İstanbul ve İzmir fuarlarında OMÜ standı en çok öğrenci toplayan stantların başında geldi. Binlerce üniversite adayı üniversite tercihleri ve meslek seçiminde akıllarına takılan önemli sorulara cevap aradı; üniversite, akademik programlar, kampüs hayatı, çift ana dal, yan dal, yatay ve dikey geçiş, burs olanakları, taban puanlar, tercih ve sıralama, şehir, ulaşım ve barınma imkânları konusunda bilgiler aldı.

Ankara yine dolu dolu

Ankara Anfa Altınpark’ta 1 Ağustos Çarşamba günü açılan ve 2 gün süren Üniversite Tercih Fuarı'nı, Ankara ve çevre illerden gelen yaklaşık 14 bin üniversite adayı ve ailesi ziyaret etti. 100 devlet ve vakıf üniversitesinin katıldığı fuarda; OMÜ’yü Kurumsal İletişim Biriminden Çiğdem Ünaldı ve Öğrenci İşleri Biriminden Arif Savsar temsil etti.

İstanbul’da yoğun ilgi

İstanbul Üniversite Tercih Fuarı ise 4-6 Ağustos tarihleri arasında Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.3 gün süren fuar, yaklaşık 68 bin kişinin ilgi odağı oldu. Bu yıl 8. kez kapılarını açan İstanbul Üniversite Tercih Fuarı'na 140 devlet ve vakıf üniversitesi katıldı. OMÜ adına İstanbul fuarında Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Mürsel Kan, Öğrenci İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı Aydın Karatay ve Kurumsal İletişim Biriminden Sinan Akdoğan yer aldı.

İzmirli adayların OMÜ ilgisi

İzmir Üniversite Tercih Günleri de 8-9 Ağustos tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi. 80 devlet ve vakıf üniversitesinin katıldığı İzmir fuarı, yaklaşık 12 bin adayı kendine çekti. Adaylar; özellikle tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri, eğitim, fen edebiyat ve ön lisans programları hakkında bilgi istedi. Adayların tüm sorularını OMÜ  Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Mürsel Kan ve Kurumsal İletişim Biriminden Sinan Akdoğan yanıtladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bahar aylarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in yanı sıra Trabzon, Sakarya üniversite tercih fuarlarına da katıldı. Ayrıca OMÜ, bu yıl mayıs ayında Cumhuriyet Meydanı'nda "13. OMÜ Tanıtım Günü" etkinliğini düzenledi. Fakülte ve Meslek Yüksekokuları da düzenledikleri etkinliklerle üniversite adaylarıyla yüz yüze iletişime geçti. Meslek Yüksekokulları, Samsun merkez ve ilçelerdeki meslek liselerine yönelik tanıtım faaliyetleriyle ön plana çıktı. 

 

*Eket Fuarcılık tarafından fuar girişinde alınan kayıtlara göre belirlenerek açıklanan rakamlardır.

X
Secure Login

This login is SSL protected