MENU

OMÜ TSE Dış Tetkik Sürecini Başarıyla Tamamladı
02 Ağustos 2019, Cuma - 17:10
Güncelleme: 16 Ocak 2020, Perşembe - 12:46
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Kalite Yönetim Sistemi’ne geçen Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Belgelendirme Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Dış Tetkik Süreci sona erdi. 4 gün süren çalışmalar sonrasında OMÜ Rektörlük Senato Salonu’nda sürece ilişkin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, TSE Baştetkikçisi Fatih Sağdıç, TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Adnan Bahadır, TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, TSE Tetkikçileri Mustafa Tıkansak, Nuray Balaban ve Ayşe Akbaba, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri ile daire başkanları katıldı.

“Bu süreç kurumumuzun gelişmesine katkı sağlayacak”

Toplantıda, süreci değerlendiren Rektör Bilgiç “Bildiğiniz gibi 4 gün önce yine bir araya gelmiştik. Bu 4 gün içerisinde TSE’den gelen değerli misafirlerimiz, tetkiklerini yaparak çalışmalarını tamamladılar. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu sürecin yürütülmesinde, koordinatör olarak görev yapan Vedat Ceyhan Hocamıza ve Kalite Koordinatörlüğü ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bu süreç, Kurumumuzun gelişmesine katkı sağlayacak. Bizim fark edemediğimiz hususların, uzmanlar tarafından dışarıdan bir göz ile kontrol edilip değerlendirilmesi önemli bir kazançtır. Bu sürecin faydalı olacağını düşündüğümüz için tespitler bizleri rahatsız etmedi. Elbette bu kadar büyük bir kurumda birtakım eksikliklerimiz olacaktır. Bizim niyetimiz, göremediklerimizi de görerek Üniversitemizi daha iyi bir kurum hâline getirmek. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Katılımın yüksek olduğu bir tetkik süreci gerçekleştirdik”

Tetkikler esnasında duyulan ilgi ve katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren TSE Baştetkikçisi Fatih Sağdıç da “4 gün boyunca birlikteydik, sürecin başında fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve daire başkanlarıyla hep birlikte bu süreçten neler umduğumuzu dile getirmiştim.  Sürecin tamamı, beklediğimiz gibi gerçekleşti. Her gittiğimiz fakültede güzel bir karşılama oldu, her bölüm bize inanılmaz katkılarda bulundu. Mühendislik Fakültesiyle başladık; sonrasında Eğitim Fakültesi, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) başta olmak üzere hem akademisyenleri hem de idari personeli gördüğümüz bir tetkik gerçekleştirdik. Her gittiğimiz bölümde muhakkak bölüm başkanları, şube müdürü ve idari personelle birlikte tetkikte bulunduk. Katılımın yüksek olduğu bir tetkik süreci oldu bizim için. Fakültelerin yanı sıra; MYO’ları da görme durumundaydım. Sağlık Hizmetleri MYO, tetkik sonrası bizlerde güzel izlenimler bıraktı. Bildiğiniz gibi ülkemizde MYO’lar eskisi gibi talep edilmiyor. Buna rağmen OMÜ’nün, bölüm açılabilecek düzeyde bir MYO’ya sahip olduğunu görmek dikkatimizden kaçmadı.” şeklinde konuştu.

Tetkikleri değerlendiren TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, TSE Tetkikçileri Mustafa Tıkansak, Nuray Balaban ve Ayşe Akbaba ise tetkik yapılan fakülteler ve idari birimlerde, kendilerinin misafirperver bir şekilde karşılandıklarından duydukları memnuniyeti ve mevcut eksikliklerin düzeltilebilecek seviyede olduğunu tespit ettiklerini vurguladı.

“Eksiklerimizi görmemiz bizim için çok önemliydi”

Toplantıda dış tetkik ekibinin yaptığı çalışmaların OMÜ için faydalarını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan bu süreci “Öncelikle bu konuya önem verip, bu önemli görevi bizimle buluşturarak, Kalite Yönetim Sistemi’nin OMÜ’de yaşamasını uygun bulan Rektörümüze teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir irade ve destek olmaksızın bir kurumun olumlu yönde ilerleme kaydedebilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Sonrasında en büyük teşekkürü, sahada sistemin uygulanmasına dönük çeşitli platformlarda yaptığımız çalışmalarda bizlere katkı sağlayan herkes hak ediyor. Biz haziran ayı itibariyle OMÜ’nün Kalite Yönetim Sistemi’ni olgunlaştırıp, şekillendirerek - TSE’nin de bizim standartlara uygunluğumuzu ve sahada yaşayabilirliğimizi test etmesi çerçevesinde - ortaya koymuş olduk. Bu gelişmeler sadece bizim yaptığımız çalışmalardan ibaret değil; OMÜ’nün 44 yıllık geleneğinden gelen çalışmaların bir potada eritilmesiyle ortaya çıktı. Bu kapsamda geçmişten günümüze emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Son teşekkürüm de dış tetkik ekibine zira eksiklerimizi görmemizi sağladılar ve bu bizim için çok önemliydi.” sözleriyle özetledi.

“Kalite belgesinin verilebilecek düzeyde olması hepimizi sevindirdi”

Toplantı sonunda, sürecin OMÜ’ye yönelik yansımalarını dile getiren Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “Bu çalışmanın sonucunda, belli bir noktadan hareketle Kalite Yönetim Sistemi’ni tesis etmiş olabilmenin işaretlerini görünce mutlu olduk. Tabii ki her çalışma ve her emek, bir karşılık bulunca daha anlamlı oluyor. Sizlerin gayretleri ve çabalarıyla, düzeltilecek eksikliklere rağmen, kalite belgesinin verilebilecek düzeyde olması, Üniversitemiz adına hepimizi sevindirdi. Fakat bu belgenin veriliyor olması, eksiksiz olduğumuz anlamına gelmiyor. Dış tetkiki yapan arkadaşlarımızın huzurunda, bu eksikleri tamamlamak suretiyle Kurumumuzu daha ileriye taşıyacağımıza söz veriyoruz. Yaşanılan bu süreç, OMÜ’ye ciddi katkıları olacağı hususunda verilen emeğin ve gösterilen azmin bir sonucuydu. Daha büyük bir heyecan ve istekle, eksikliklerimizi giderip, sistemimizi oturtup üniversitelerimiz arasında örnek olabilecek bir seviyeye ulaşmayı hedefliyoruz. Çok iyi durumda olan birimlerimiz olduğu gibi, iyileştirilmesi gereken birimlerimiz de var. Bunlar sizlerle paylaşılacak ve bu yolculuk hep birlikte devam edecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, karşılıklı başarı temennilerinin ardından sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected