MENU

OMÜ Endüstri Mühendisliği Mezunları Öğrencilerle Yüz Yüze
05 Kasım 2019, Salı - 17:23
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 15:18
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ve Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu iş birliğinde organize edilen “Mezunlar Söyleşi”yle yeni kuşak mezunlar, öğrencilerle buluştu.

Endüstri Mühendisliği Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli, akademisyenler ve çok sayıda Bölüm öğrencisi katıldı.

“Sektörde Bizi Ne Bekliyor?” başlığını taşıyan mezun-öğrenci buluşmasında; Endüstri Mühendisliği mezunları olan; Üretim Planlama Uzmanı Mücahit Yılmaz, Yalın Üretim Uzmanı Fahrettin Ertekin ve ERP Proje Mühendisi Esra L. Günegül, sektördeki koşulları ve edindikleri tecrübeleri genç endüstri mühendisi adaylarıyla paylaştı.

“Projelerinizi ciddiye alın”

Söyleşide; endüstri mühendisi olarak alanlarında uzmanlaşan yeni kuşak mezunlar, sektörde iş görüşmeleri için nasıl bir yol takip edilmesi hususunda deneyimlerini aktarırken, öğrencilerin hayata dair sahip oldukları bakış açısını, aldıkları eğitimle bağdaştırmaları gerektiğini vurguladılar. Öğrencilere “Müfredat ve derslere zorunluluk olarak bakmayın, projelerinize önem verin ve onları ciddiye alın” tavsiyesinde bulunan mezunlar, fırsatları kovalamanın ve bu yönde ilk adımı atmanın öğrencinin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynadığına dikkat çektiler.

Üniversitedeki sosyalleşme süreci iş yaşamında başarıyı etkiliyor

Üniversite yaşamındaki sosyalleşmenin önemi üzerinde duran konuk mezunlar, bu sürecin kişiye farklı fikirler kazandırdığını ve dolayısıyla da iş yaşamında başarıyı beraberinde getirdiğini vurguladılar. Mezunlar, söyleşide ayrıca sektörde yaşanan değişim ve gelişmelere dair fikir ve değerlendirmelerini dile getirdiler.

İnteraktif olarak devam eden söyleşide, öğrenciler merak ettikleri soru ve noktaları konuk mezunlarla paylaştı.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli ise bu söyleşilerle alanında yetkin mezunları öğrencilerle bir araya getirdiklerini, genç öğrencilerin hayata hazırlanmaları ve profesyonel yönelimlerini doğru tespit edebilmelerine katkı sunmayı ve böylelikle de öğrenim ve gelecekteki çalışma hayatlarında başarılı olmalarını hedeflediklerini belirterek katılımcı mezunlara katkıları ve paylaşımları için şükranlarını sundu.

X
Secure Login

This login is SSL protected