MENU

OMÜ Ailesinin Değerli Mensubu Cemal Yeşilyurt’a Veda
27 Kasım 2020, Cuma - 17:10
Güncelleme: 30 Kasım 2020, Pazartesi - 10:56
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Hayır ve iyilikseverliğiyle bilinen Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) bağışçılarından biri olan Cemal Yeşilyurt’un cenaze töreni, Demir Çelik Camii’nde kılınan cuma namazının ardından Demirçelik Fabrikası önünde yapıldı.

Başta Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ile Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep’ten oluşan OMÜ üst yönetimi de hayatını yitiren Cemal Yeşilyurt’u son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer aldı.  

Merhum Cemal Yeşilyurt’un yakınları, kurum çalışanları ve sevenlerinin katıldığı törende, Samsun protokolü de cenaze namazı öncesi Cemal Yeşilyurt’a dair hatıralar ile duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş “Samsun önemli bir değerini kaybetti”

İlk olarak söz alan Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Yeşilyurt’un, kimseyi ayırt etmeksizin herkese yardım elini uzattığını vurgulayarak “Cemal Yeşilyurt, sadece kendine yardım için gelenlerin talebini karşılayan bir şahsiyet değildi. Aynı zamanda nerede bir eksiklik veya ihtiyaç varsa onu gideren, nerede bir fakir fukara, garip gureba varsa âdeta onu bir mıknatıs gibi çeken, arayıp bulan ve onun yarasına merhem olan bir şahsiyetti. Samsun, belki de kolay kolay yeri doldurulamayacak bir değerini kaybetti.” diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Yılmaz “Hiç bitmek tükenmek bilmeyen bir azmi ve geleceğe yönelik gayretleri vardı”

Bir diğer Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, merhum Yeşilyurt’un kişiliğiyle fark yarattığını belirttiği konuşmasında “Olaylara bakış açısında bir felsefi derinlik oluyordu. ‘Ben iktisaden iyi durumda olan bir insanım, insanlara iyilik yapmak bana düşer' meselesinden daha da ötede ‘Bu şehri nasıl kucaklarım; bu şehre benim hayatımın ve ailemin ne tür katkıları olur' diye hep düşünen, yorum yapan biri olmakla birlikte hep felsefi olarak da böyle hasbi dertleştiğimiz günler oldu. Hiç bitmek tükenmek bilmeyen bir azmi ve geleceğe yönelik gayretleri vardı.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir “İmkânlarını herkes için seferber eden bir insandı”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de “Kendi şahsının dışında bambaşka bir hayat yaşıyordu Cemal Abi. Hülyaları ve hedefleri vardı. ‘Nerede, nereye faydalı olabilirim' diye sürekli düşünürdü. Bu yönde de hep bir gayreti, bir tefekkürü, bir azmi vardı. Cemal Abimiz, elinde bir imkân varsa da bunu tüm insanlara seferber ediyordu. Ne güzel böyle hayır dualarıyla onu öbür âleme yolcu edebilmek. Cemal Abiye bu nasip oldu. Biz de onu hep böyle hatırlayacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Zülkif Dağlı “İstihdama katkı sunan gerçekten büyük bir insandı”

“Cemal Amcamız ilimizin bir aklıydı, hafızasıydı ve ileriye dönük öngörüsüydü” diyen Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı ise duygularını “Allah gani gani rahmet eylesin. İnşallah evlatlarının da onun gibi olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Kapanmayan hayırlar bırakmak kadar güzeli yok. Biz bunun en güzel örneğini de Cemal Amcamızda görüyoruz. Yaptırdığı eğitim kurumları, ibadet mekânları ve insanlığa hizmet eden diğer tesisleriyle ekmek veren, istihdama katkı sunan gerçekten büyük bir insandı.” sözleriyle dile getirdi.

Konuşmaların ardından helallik alınarak, merhum Yeşilyurt için dualar edildi. Sevenleri tarafından omuzlanarak cenaze aracına taşınan Cemal Yeşilyurt, 28 Kasım 2020 Cumartesi günü 13:30'da kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'un Of ilçesi Yemişalan köyüne uğurlandı.

Törene, merhumun kardeşi Mustafa Yeşilyurt, oğulları Hikmet, Fikret ve Necdet Yeşilyurt, torunları Mesut ve Onur, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, iş insanları, kamu kurumları temsilcileri ile sevenleri ve çalışanları katıldı.

Hayırseverliği ilke edinmiş bir çınar: Cemal Yeşilyurt

Merhum Cemal Yeşilyurt, Trabzon'un Of ilçesine bağlı Yemişalan köyünde 1938 yılında 6 çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Of ilçesinde tamamladı.

Çalışkanlığı, azmi, geniş ufku ve yardımseverliliğiyle herkesin “ağabey” diye hitap ettiği Cemal Yeşilyurt’un, kamyon şoförlüğünden başlayıp kardeşleri ile birlikte 1970 yılında temellerini attığı Yeşilyurt markası bugün demir çelik sanayii, liman ve alışveriş merkeziyle birlikte Türkiye’nin saygın gruplarından biri hâline geldi.

Yaptığı yatırımlarla istihdama ve ekonomiye sağladığı katma değerlerin yanı sıra eğitimden sağlığa birçok alanda sosyal sorumluluk çerçevesinde verdiği destekle sivrilen Cemal Yeşilyurt, aynı zamanda OMÜ’nün de gönüllü destekçisi ve Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulunun bağışçısıydı.

X
Secure Login

This login is SSL protected