MENU

OMÜ 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsünün 4. yıl Dönümünde Nöbette
16 Temmuz 2020, Perşembe - 10:23
Güncelleme: 16 Temmuz 2020, Perşembe - 15:52
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün 4. yıl dönümünde meydanları doldurarak hain girişime tepki gösteren Samsun halkı, sabaha kadar “demokrasi nöbeti” tuttu.

Samsun Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen demokrasi nöbetine Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç de katılarak açılan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) açtığı stantta nöbet tuttu.

Rektör Sait Bilgiç, “15 Temmuz’da milletimizin şanlı mücadelesi; ferasetin aymazlığa, cesaretin korkaklığa, idrakin şuursuzluğa, samimiyetin takiyeye, birliğin ayrıştırmaya karşı zaferi olmuştur” dedi.

Programda konuşan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı ise “Darbe girişiminin sadece ekonomiye 2016 yılında verdiği zarar 400 milyar TL. 2016’da bu darbe girişimi yüzünden biz Türkiye olarak yüzde 2 daha az büyüdük” dedi.

“15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Darbe gecesi sokaklara çıkıp demokrasi nidaları atan Samsun halkı bu yıl da nöbetteydi.

Anma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından tüm şehitler adına Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır eşliğinde şehitler için dua edildi. Devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dev ekranda yayınlandı. 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı bir video derlemesi izlendi. Ardından protokol konuşmaları gerçekleşti.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve gaziler tarafından şiirler okundu. Saat 22.00 itibarıyla 15 Temmuz Şehitler Sancak Koşusunda yer alan sporcular, koşunun bitiş yeri olan Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu konser verdi. Mehteran gösterisi yapıldı. Hafızları Kur’an ve ilahi dinletisinin ardından anma programı son buldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected