MENU

Okumanın Yaşı Yok: Baba Kız OMÜ’de Aynı Bölümde ve Aynı Sırada
20 Şubat 2020, Perşembe - 13:14
Güncelleme: 20 Şubat 2020, Perşembe - 13:14
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun'da spor salonu işleten ve bu yıl üniversite sınavında aynı fakülteyi ve bölümü kazanan baba ile kızı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim görüp aynı sırayı paylaşıyor.

Baba kız hem iş hem sınıf arkadaşı

Samsun'da birlikte spor salonu işleten 46 yaşındaki Murat Karakuş ve 18 yaşındaki kızı Berre Hatun Karakuş, üniversite sınavını kazanarak OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümüne yerleşti. Babasıyla aynı sınıfta eğitim gören Berre Hatun Karakuş, aynı zamanda beraber işlettikleri spor salonunda da fitness ve muay thai branşında antrenör olarak görev yapıyor.

“Esprilere konu oluyoruz”

Yeniden öğrenci olan baba Karakuş, Samsun'a bir yıl önce geldiklerini, kızıyla birlikte spor salonu işlettiklerini belirtirken, kızıyla OMÜ’de aynı bölümü kazanmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerinin devamında şunları dile getirdi: "Boks ve wushu dalında millîliğimiz var. Üniversiteye girmemiz ve aynı sınıfa düşmemiz tamamen tevafuk oldu. Şu an beraber mücadele edeceğiz. İş yerini beraber işletiyoruz. Benim için çok güzel bir duygu, kızımla arkadaş gibi olduk. Fakülte de çok güzel, bazı hocalarımız espri yapıyor, bazıları çok duygulanıyor, bazıları çok seviniyorlar. Öğretmenlerimiz de çok iyi, bizi destekliyorlar. Yıl sonunda, dönem sonunda inşallah çok güzel başarılar elde edeceğiz. Kızımın da hedefleri var, benim de hedeflerim var ve bu hedeflerimiz yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Okulun ilk gününde tanışma oldu, güzel espriler yapıldı. Hocalarımızdan biri genel konuşma yaparken, 'Arkadaşlar, anneleriniz, babalarınız sizi bize emanet etmiş, buraya göndermiş. Herhangi birinizin ihtiyacı olursa bizimle iletişime geçsin. Bazıları da güvenmemiş, kendi gelmiş’ dedi. O da çok güzel oldu. Hocalarımız, sağ olsunlar alaka gösteriyorlar, kendilerini çok seviyoruz."

“Talih bu ya, aynı sınıftayız”

Berre Hatun Karakuş da doğduğundan beri spor hayatının içinde olduğuna ve babası sayesinde küçük yaşlarda spora başladığına işaret ederek “Onunla beraber devam ediyoruz ve talih bu ya, aynı sınıftayız. İlk başlarda çok tuhaf geldi, acaba yapabilir miyiz diye. İlk gün sınıfa gittik. Çok rahattık, zaten arkadaş gibiyiz ve iş arkadaşıyız. 24 saat birlikte olduğumuz için çok da sıkıntı çıkarmadık açıkçası. Arkadaşlarımdan ‘Okulda nasıl yapıyorsun? Rahat olamıyorsun. Ben yapamazdım, sen nasıl yapıyorsun?’ gibi yorumlar da alıyorum.” dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected