MENU

Okul Öncesi Anadolu Masalları Eğitimi
29 Eylül 2020, Salı - 11:10
Güncelleme: 30 Eylül 2020, Çarşamba - 11:21
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde bulunan ve 36-66 aylık çocukların geleceğe hazırlanmasında önemli bir role sahip Gündüz Bakımevi'nde, görevli eğitmen ve eğitmen yardımcılarına OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından iki gün boyunca “Okul Öncesi Anadolu Masalları Eğitimi” verilecek.

Atakum Millî Eğitim Müdürlüğü öğretmeni ve masal anlatıcısı Nurten Köksal’ın vereceği eğitimde; milletimizin ortak değerlerinin ülkeye ait motiflerle nesilden nesile aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bir UNESCO Projesi

Bir UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization / Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) projesi olan “Okul Öncesi Anadolu Masalları Eğitimi”ni gerçekleştirmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından akademik bir heyet oluşturuldu. Bu doğrultuda da en çok sevilen masallar derlenip, çocuğa görelik ilkesi ile dil ve anlatım unsurlarına göre incelenerek düzenlendi. Seçilen bu masallar ise öğretmenler rehberliğinde öğrencilere anlatılacak.

8 personelin yer aldığı "Okul Öncesi Anadolu Masalları Eğitimi"nin sonunda öğretmenler; resimli masal kitapları, masal oyun kartları, masal şarkıları ve masal seslendirmelerinden oluşan birçok materyal ve etkinliği öğrencilerle paylaşacak. Eğitim sonrası katılımcılara sertifika verilecek.

X
Secure Login

This login is SSL protected