MENU

Öğretmen Adayları Yörükler Ortaokulu için Türkçe Sokağı Oluşturdu
14 Ocak 2020, Salı - 15:53
Güncelleme: 19 Mart 2020, Perşembe - 11:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri 19 Mayıs ilçesinde bulunan Yörükler Ortaokulunda “Türkçe Sokağı” adlı projeyi hayata geçirdi.

'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında yürütülen projenin açılışı 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Demirkol, şube müdürleri, okul müdürleri, veliler ve dersin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Safa Çelebi ve öğrencilerin katılımıyla Yörükler Ortaokulunda yapıldı. Etkinlikte, projeyi gerçekleştiren Türkçe Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, hazırladıkları panel ve yarışmayla bilgi ve yeteneklerini gösterdiler.

Programda Yörükler Ortaokulu Müdürü Mustafa Tuncay Mert, günlük yaşamda Türkçe sözcüklerin doğru kullanılmadığını, okula kazandırılan “Türkçe Sokağı” projesinin, öğrencilerde dili doğru kullanmaya yönelik bilinç oluşturacağını ifade etti. Müdür Mert ayrıca, bu projenin gerçekleşmesinde öğrencileriyle birlikte desteğini esirgemeyen Dr. Öğr. Üyesi Safa Çelebi’ye, İlçe Kaymakamı Yavuz Güner'e, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ömer Demirkol’a, okul müdürlerine, velilere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Dersin danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Safa Çelebi de konuşmasında, Türkçenin doğru ve düzgün işlenmesi ile kullanımı esnasında yapılan yanlışların düzeltilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Çelebi "Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dilimize giren yabancı kelimelerin kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak adına okullarımızda bu tür etkinliklerin yapılmasının büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. Projenin gerçekleşmesine destek sağlayan İlçe Kaymakamı Yavuz Güner'e, okul yönetimine ve emeği geçen öğrencilerine teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected