MENU

Muhteşem Geri Dönüşle Şampiyon Güney Sudan
15 Haziran 2019, Cumartesi - 20:49
Güncelleme: 20 Ocak 2020, Pazartesi - 13:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Futbol Turnuvası’nda rakibi Gine’yi 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup eden Güney Sudan şampiyonluğa uzandı.

Mart ayından itibaren 16 takımın katılımıyla devam eden OMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Futbol Turnuvası, Güney Sudan ve Gine arasında yapılan final maçıyla son buldu. Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Futbol Sahasında, 25’er dakikalık iki devre halinde oynanan maçta rakibi Gine karşısında 2-0 geriye düşen Güney Sudan, peş peşe bulduğu 3 golle maçı ve şampiyonluğu kazanmayı başardı.

Maçın ilk yarısı Gine’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan ve golü bulan taraf yine Gine oldu. Maçı bırakmayan Güney Sudanlı oyuncular, peş peşe 3 gol bularak öne geçti. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Güney Sudan, maçtan galip ayrıldı ve yaklaşık 2,5 ay süren turnuvayı şampiyonlukla noktaladı.

Karşılaşmanın sonunda kupa töreni gerçekleştirildi. Şampiyon Güney Sudan’ın oyuncuları kupa ve madalyalarını Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in elinden alırken, turnuvayı ikinci bitiren Gine’nin oyuncularına da kupa ve madalyalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan verdi. 

Tören hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. Maçı izleyenler arasında Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Prof. Dr. İzzet Akça da yer aldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected