MENU

Mikroplastik ve Çevresel Etkileri Atölyesi Uluslararası Katılımla Yapıldı
29 Kasım 2018, Perşembe - 13:54
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 13:44
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çevre Topluluğu öğrencileri, Yunanistan’ın Patras ve Helenic Open Üniversiteleri akademisyenlerinin ve OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Ardalı’nın eşliğinde “Mikroplastik ve Çevresel Etkileri” konusunda bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Atölye çalışmasında; Yunanistan’ın Patras Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hrissi Karapanagioti ve Helenic Open Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ioannis Kalavrouziotis, öğrencileri konu ile ilgili bilgilendirerek çalışmalarını uygulamalı olarak aktardı.

Ayrıca çalışmalar kapsamında; mikroplastiklerin evsel ve endüstriyel faaliyetler sonucu çevreye yayılması, kirleticileri adsorplaması ve içme suyumuza kadar karışması aşamaları ve alınacak önlemler öğrencilerle tartışıldı.

Atölye konuklarından Dr. Hrissi Karapanagioti yanı sıra, mikroplastik tayini ve ayrıştırılması çalışmasını öğrencilerle birlikte atölyede deneysel olarak uygularken, faaliyet sonrası öğrencilerin mikroplastikler hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Dr. Ioannis Kalavrouziotis ise atık yönetimi hakkında üniversitelerinde yapılan çalışmalardan bahsederek, öğrenci ve öğretim üyelerini yaz okuluna davet etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected