MENU

Koç Spor Fest 100. Yıl Kutlamalarına Heyecan Katacak
03 Mayıs 2019, Cuma - 14:38
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 12:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Koç Holding’in üniversitelileri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturan Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabının Büyük Finalleri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı vesilesiyle 13 -14 Mayıs’ta Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Tekirdağ, Van, Hatay, Burdur, Antalya ve Muğla’ya olimpiyat havasını taşıyan Koç Spor Fest kapsamında 5 bini aşkın üniversiteli sporcu, antrenör ve spor insanı müsabakalar için Samsun’a gelirken, Gençlik Haftası da 13 Mayıs’ta gerçekleşecek “19 Mayıs’ın 100’üncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşüyle başlayacak.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Holding iş birliğiyle planlanan ‘Büyük Halk Yürüyüşü’ne geniş katılım bekleniyor. 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde gerçekleşecek yürüyüş, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a ayak bastığı yer olan Tütün İskelesi’nde sonlanırken, bu alana kurulacak Koç Spor Fest sahnesinde Athena ve Aslı Gökyokuş konser verecek.

Samsun’da gerçekleştirilecek Koç Spor Fest’in basın lansmanı ise OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel, üniversite yetkilileri, Koç Holding yetkilileri ve OMÜ’lü sporcular katıldı.

“Koç Spor Fest’in 19 Mayıs 1919 ruhu ile buluşmasından ötürü büyük heyecan içindeyiz”

Toplantıda ilk olarak söz alan Koç Holding Kurumsal Marka Koordinatörü Okyar Tuncel “2006 yılında ‘Koç Fest’ adı altında üniversite kampüslerinde gerçekleşen bir müzik ve eğlence festivali olarak yola çıkan, 2009 senesinden itibaren ise Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun ana sponsoru olarak bugün ülkemizdeki en geniş katılımlı gençlik ve spor organizasyonuna dönüşen Koç Spor Fest, gençlik ve spor alanındaki en değerli projelerimizden biri. Proje dâhilinde şimdiye kadar 121 bin 400 km yol kat edilerek, 38 şehirde 40 üniversiteye gidildi. 220 binden fazla sporcu Koç Spor Fest’e katıldı. Bugün hem Samsun’da bulunuyor olmaktan hem de ülkemizin en büyük gençlik ve spor organizasyonu olmasından gurur duyduğumuz Koç Spor Fest projemizin 19 Mayıs 1919 ruhu ile buluşmasından ötürü büyük heyecan içindeyiz.” diye konuştu.

Tuncel’in konuşmasının ardından toplantıya katılan millî sporcular Yaren Türk ve Musa Tüzen, heyecanlarını basın mensupları ile paylaştı.

“100. yıl etkinlikleri Koç Spor Fest ile birlikte önemli bir heyecan irtifası kazanacak”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu organizasyonun içerisinde olmaktan hem gururlu hem de mutlu olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise “19 Mayıs 1919, Türk Milletinin bütün dünyaya esareti kabul etmeyeceğini haykırdığı, bağımsız bir devleti her türlü çaresizliğe ve imkânsızlığa rağmen kurabileceğini ispat ettiği günün adıdır. Biz o günün adını taşıyan Üniversite olarak, 19 Mayıs 1919’un 100. yılını kutladığımız bu yıl içerisinde, o günleri anlamak ve anlatmak adına birçok etkinliğin içerisinde yer alıyoruz. Bunlardan biri de bugün tanıtımını yaptığımız Koç Spor Fest organizasyonudur. Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu organizasyonun içerisinde seve seve ve her türlü imkânımızı da dahil ederek yer alacağımızı ifade etmiştik. 100. yıl etkinlikleri de Koç Spor Fest ile birlikte önemli bir heyecan irtifası kazanacak. İnşallah 19 Mayıs 2019’da da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu heyecan doruk noktasına ulaşacaktır.” dedi.

“Samsun’un, bu etkinliklerin kutlanmasında ayrı ve önemli bir yeri olması kaçınılmazdır”

Etkinliklerin tüm yıl boyunca devam edeceğini hatırlatan Rektör Bilgiç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yıl sonuna kadar devam edecek bu etkinlikler, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamızın önemini bizlere bir kez daha hatırlatacaktır. Ayrıca cumhuriyete giden yolun başlangıç adımlarının Atatürk tarafından atıldığı Samsun’un da bu etkinliklerin kutlanmasında ayrı ve önemli bir yeri olması kaçınılmazdır. Sayın Valimizin başkanlığında kurulan etkinlik koordinasyon grubu, uzun zamandır özveriyle çalışıyor. İnşallah layıkıyla bu önemli yılı kutlayacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasına bir kez daha katkı sağlayacaktır. Kutlamalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, organizasyonun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

“19 Mayıs 1919, bir devletin âdeta yok olduğu dönemde büyük bir adımın atılmasının tarihidir”

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de “Böylesine önemli bir etkinliğin Samsun’da düzenlenmesinden dolayı mutluluğumu ifade ediyor, Koç Grubu’na teşekkür ediyorum. Bildiğimiz gibi 19 Mayıs 1919 aslında bir medeniyet için bütün ümitlerin bittiği, bir devletin âdeta yok olduğu dönemde bir adımın atılmasının tarihidir. O günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının göstermiş olduğu çabaların ne kadar büyük bir ehemmiyet arz ettiğini gösteren belki de en büyük organizasyonlardan biri bu olacaktır diye düşünüyorum. Bu organizasyona ve 100. yıl kapsamında Samsun’da yapılacak etkinliklere, yeni seçilen belediye başkanı olarak ev sahipliği yapmak da bana nasip oldu. Bu benim için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Millî mücadele ruhunun gençliğe aktarılması temel hedeftir”

Son olarak söz alan Samsun Valisi Osman Kaymak ise “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a geldiğinde 'Ben Samsun'u ve Samsunluları gördüğümde bütün düşüncelerimi gerçekleştireceğime dair kuvvetli bir inanca sahip oldum.' demiştir. Atatürk, Samsun'dan aldığı ruh ve inançla kurtuluş savaşını başlattı. Samsunlular 'ilk adım' şehri olmaktan büyük mutluluk duyuyor. Öncelikle bu millî mücadele ruhunun gençliğe aktarılması temel hedeftir. Bizlere bu günleri armağan eden atalarımızı unutmamamız gerekiyor. Onların verdikleri varlık ve yokluk mücadeleleri sonucu hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olarak dünya devletleri içerisinde yer alıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak 100 yılda nereden nereye geldiğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz. 100. yıl kutlamaları sadece Samsun’a bağlı kalmasın, tüm Türkiye’ye yayılsın diye Sayın Cumhurbaşkanımız bir genelge yayınlamıştı. Bunun sonucunda da kutlamalar, Samsun’dan başlatılarak tüm Türkiye’ye yayılacaktır. Ülkemizin çeşitli illerinde yapılan etkinliklerin bu sene Samsun’da yapılması konusundaki gayretlerinden dolayı Rektör Hocama ve Koç Grubu’na çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda protokol üyeleri sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected