Judo Genç Millî Takımı’na Davranışsal Bağımlık Hakkında Eğitim Verildi
22 Mart 2019, Cuma - 15:04
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 17:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle Judo Genç Millî Takımı ile Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcu ve antrenörlerine “Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında eğitimler verildi.

Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi’nin moderatör olarak görev yaptığı eğitim programında; OMÜ Sinir Bilimleri Anabilim Dalından Psikolog Berna Alver, Fizyoterapist Şahika Ocak, Diyetisyen Buse Köksal ve OMÜ Samsun Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özcan tarafından multidisipliner bir yaklaşım ile teknoloji bağımlılığı konulu sunumlar yapıldı.

Eğitim programında; davranışsal bağımlılığın (teknoloji, dijital oyun) sporcuların psikolojik durumlarına, fiziksel pozisyonlarına ve beslenmelerine müsabaka öncesi ve sonrası nasıl etki ettiği konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca yapılan bu çalışmaların geliştirilip rol model bir uygulama olarak diğer sporcu eğitim merkezlerinde de uygulanması planlandı.