MENU

Hemşirelerden Öğrencilere Mesleki Tüyolar
06 Mart 2019, Çarşamba - 09:46
Güncelleme: 06 Şubat 2020, Perşembe - 15:51
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-SUVAM) çalışan hemşireler, deneyimlerini hemşirelik öğrencilerine aktardı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi kapsamında; okul-hastane iş birliğini artırmak, klinisyen hemşirelerle öğrencileri buluşturmak ve deneyimlerinden faydalanmak üzere OMÜ-SUVAM hemşirelerinden Gülhan Şimşit, Fatma Çavdar Kola, Seher Yıldırım ve Reyhan Dönertaş kendi alanları ile ilgili öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundu.

Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği, Çocuk Kemik İliği Nakli Hemşireliği ve Çocuk Diyabet Hemşireliği alanlarında bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan hemşireler, yapılan hemşirelik bakım faaliyetleri ile bu alanlarda çalışan hemşirelerin özellikleri hakkında öğrencilere sunum yaptı.

Laboratuvar ortamında uygulamalı anlatım

Ayrıca Çocuk Hemşireliği kapsamında hastane ortamında klinikte kullandıkları materyalleri öğrencilere tanıtan hemşireler, laboratuvar ortamında öğrencilere uygulamalı anlatımda bulundu. Öğrenciler ise pediatri alanında klinikte çalışan hemşirelerle yaptıkları bu tür uygulamaların, performanslarını ve klinik öğrenmelerini arttırdığını ifade etti.

Dersin öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Tural Büyük, okul-hastane iş birliğinin artarak devam edeceğini, önümüzdeki yıl uzman hemşirelerin öğrencilerle deneyimlerini paylaşacakları ortamlar oluşturacaklarını ifade etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected