MENU

Hayatını Kaybeden Prof. Dr. Mete Kesim için Veda Töreni Düzenlendi
05 Ekim 2020, Pazartesi - 10:02
Güncelleme: 05 Ekim 2020, Pazartesi - 11:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi eski Dekanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mete Kesim, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katıldığı veda töreniyle anıldı.

Tıp Fakültesi Dekanlık Binası önünde akademik ve idari personelin katıldığı veda töreninde Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Çokluk, veda konuşması yaptı. Prof. Dr. Çokluk, “Kendisi Fakültemizin temel taşlarındandı. Doçent olarak başladığı Tıp Fakültesinde profesörlüğe yükselmiş, Genel Cerrahi Anabilimdalı Başkanlığı, Tıp Fakültesi Dekanlığı, Dekan Yardımcılığı gibi çeşitli idari görevlerde yer almıştır”. ifadelerini kullandı.

Ondan çok şey öğrendik ve onun açtığı yolda yüremeye devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Çokluk, “İnsanlar unutulduklarında gerçek anlamda ölürler ancak hocalar akademisyenler bilgi ve becerilerini gelecek kuşaklara aktararak ölümsüzlüge ulaşırlar. Bizler ve arkamızdan gelen genç kuşaklar onların açtığı yolda yürüyerek hekimlik mesleğini daha ileriye taşımakla sorumluyuz”. diye konuştu.

Prof. Dr. Mete Kesim, Samsun Büyük Cami'de kılınacak cenaze törenin ardından defnedilecek. 

X
Secure Login

This login is SSL protected