MENU

Geleceği Sorgulayan Girişimciler Samsun’da
25 Ocak 2019, Cuma - 16:25
Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 13:50
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

4004 – Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları (2018) kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenen "Geleceği Sorgulayan Girişimciler" isimli projenin açılışı Konaks Otel’de yapıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Yaman tarafından yürütülen projeye; Samsun'un Asarcık, Bafra, Çarşamba ve Terme ilçelerindeki okullarda fen bilimleri dersi öğretmeni olarak görev yapan Zübeyde Atlı (Asarcık Acısu Şehit Muharrem Konu Ortaokulu), Kübra Altun (Terme İ.T.O. Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu), Zehra Doğan (Bafra Sürmeli Ortaokulu) ve Filiz Kasım (Çarşamba Ali Fuad Başgil İmam Hatip Ortaokulu) ile 6. ve 7. sınıfta öğrenim gören 24 öğrenci katıldı.

Öğrenciler yeni fikirler geliştirerek uygulama fırsatı buluyor

Projenin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Doç. Dr. Süleyman Yaman “Bu projenin temel amacı; ortaokul öğrencilerine bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik [ science (bilim), technology (teknoloji), engineering (mühendislik) ve mathematics (matematik) STEM ] temelli eğitimler ışığında girişimcilik ve sorgulama yoluyla yeni fikirler edinmelerini sağlamak ve bunları uygulama becerileri kazandırmak, dolayısıyla da bu becerilerini kullanabilecekleri fırsatlar sunmaktır. Bu projeye katılan öğrencilerin; 21. yüzyılın gerektirdiği becerileri kazanmaları ve bu eğitime katıldıktan sonra yaşadıkları yerlerde bir farkındalık oluşturarak girişimcilik, sorgulama ve inovasyon becerilerini geliştirecek faaliyetleri devam ettirmeleri beklenmektedir. Öğrencilerin kendi akranlarıyla beraber geliştirecekleri bu becerileri, ekonomik katma değeri olan ürünlere dönüştürmeleri ise projenin nihai amacını oluşturmaktadır.” dedi.

9 üniversiteden 17 akademisyen eğitim veriyor

Ülkemizin farklı 9 üniversitesinden 17 öğretim üyesinin eğitim vereceği proje, 21-28 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 

Proje kapsamında OMÜ'den Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Prof. Dr. Yavuz Bayram, Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Dr. Öğr. Üyesi Şener Şentürk, Dr. Selime Canan, Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç, Arş. Gör. Belgin Bal İncebacak,  Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita eğitim verecek.

Eğitim verecek diğer üniversitelerin öğretim üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Amasya Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesinden Dr. Burcu Güngör, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Yüksel Dede, Doç. Dr. Osman Çimen, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Prof. Dr. Aykut Emre Bozdoğan, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, Doç. Dr. Mustafa Serdar Köksal, Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Oktay Akbaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık, Sinop Üniversitesinden Arş. Gör. Gürol Yokuş, Samsun Millî Eğitim Müdürlüğünden Erdal İncebacak. Ayrıca eğitmenlere yardımcı olmaları için OMÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalında öğrenim gören 7 lisans öğrencisi projede görev alıyor. 

Projeyle ilgili bağlantılar

web sayfası http://gelecegisorgulayangirisimciler.weebly.com

facebook http://facebook.com/suleyman.yaman.50702769

Twitter http://twitter.com/gelecegisorgul1

Instagram http://instagram.com/gelecegisorgulayangirisimciler

youtube http://youtube.com/channel/UCv7-0Ndzs-0kvZcE7pN2C3w

X
Secure Login

This login is SSL protected