Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Projelerine TÜBİTAK Desteği
03 Mart 2020, Salı - 14:54
Güncelleme: 03 Mart 2020, Salı - 15:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalındaki öğrenimleriyle gelecek vaat eden öğrenciler, hazırladıkları lisans projeleriyle göz doldurdu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK); üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini teşvik etmeye devam ediyor. Bu yönde TÜBİTAK’ın, üniversiteli gençleri projeler yoluyla araştırma yapmaya özendirmeyi amaçladığı “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında, OMÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı programında öğrenim gören öğrencilerin çalışmaları desteklenmeye değer bulundu.

Bu doğrultuda öğrencilerin, Doç. Dr. Mustafa Ergun danışmanlığında hazırladıkları 3 ayrı lisans projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Elif Karacakoyun, Necmiye Sultan Toprak ve Hasret Karamara’nın proje yürütücüsü olduğu TÜBİTAK destekli çalışmaları memnuniyet ve sevinçle karşılanırken, Anabilim Dalı akademisyenleri, başarılarından ötürü öğrencileri tebrik etti.