MENU

Doç. Dr. Ali Kahramanoğlu’nun Projesine KOSGEB’den Destek
22 Mayıs 2024, Çarşamba - 09:41
Güncelleme: 22 Mayıs 2024, Çarşamba - 12:04
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Kahramanoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı çalışma, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Araştırma Geliştirme (AR-GE), Ürün Geliştirme (ÜR-GE) ve İnovasyon Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

"Tarım Alanları Kıymet Takdiri ve Arazi Verimliliği Tahmin Modellemesi ile Gelir Sigortasının Aktüeryal Hesaplanması Projesi" adlı çalışmada; Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Kürşat Demiryürek’in mentör, Arş. Gör. Ahmet Yesevi Koçyiğit ile yüksek lisans öğrencisi Emre Uzun da araştırmacı olarak görev alıyor.

Web sitesi ve mobil uygulama geliştirilmesi amaçlanıyor

Projenin ilk aşamasında insansız hava aracı sahipleri ve zirai üreticiler bir araya getirilerek, özgün yazılımlı platform ile ilaçlama, gübreleme ve haritalama ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik web sitesi ve mobil uygulama geliştirilmesi amaçlanıyor.

İHA'larla zirai bölgelere ait veriler elde edilecek

Güvenli ödeme sistemleri ile işlemlere aracılık edecek olan platform sayesinde Türkiye'de zirai alanda faaliyet gösteren insansız hava araçlarına (İHA) erişim sağlanacak ve bu araçlardan zirai bölgelere ait dinamik arazi bilgileri, ürün bilgileri, rekolte ve zirai hasar verileri toplanacak. Veriler; insansız hava araçlarının konumları, üretici bilgileri ve sigorta bilgileri ile dönemsel olarak işlenecek. İşlemlerin sonunda ticarileşme potansiyeli olan tarım alanlarının verileri ve ortak pazar platformunun devamlılığı hedefleniyor.

OMÜ olarak akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

X
Secure Login

This login is SSL protected