MENU

Dijitalde “Yüzde 100” Resim Sergisi
25 Nisan 2020, Cumartesi - 15:27
Güncelleme: 27 Nisan 2020, Pazartesi - 00:38
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Eker; Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele ve Türk halkının kahramanlıklarının anlatıldığı “Yüzde 100” adını taşıyan kişisel resim sergisini koronavirüsü günlerinde sanal ortamda sanatseverlerle buluşturdu.

Metin Eker'in “Yüzde 100” kişisel resim sergisi ilk olarak İtalya’da, ardından İstanbul, Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı Millî Mücadele'nin güzergâhından ilham alarak yola çıkan resim sergisinin; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin 100. yılına özel olarak 23 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde sonlandırılması planlanmıştı.

Tüm dünyada ve Türkiye’de salgın nedeniyle iptal olan etkinlik, bu vesileyle sanal ortama taşındı. Sanal sergide, tuval üzerine 47 yağlı boya resimden oluşan ve Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele ile Türk halkının kahramanlıklarının anlatıldığı eserler yer alıyor.

Sergiyi https://youtu.be/KpQ2YIrfHVE adresinde ziyaret edebilirsiniz.

X
Secure Login

This login is SSL protected