MENU

Çok Daha Fazlası OMÜ Haber’de
16 Mart 2020, Pazartesi - 16:29
Güncelleme: 16 Mayıs 2020, Cumartesi - 03:23
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) haberlerinin çok daha fazlasına artık omu.edu.tr/haberler web adresinden ulaşabileceksiniz. OMÜ Kurumsal İletişim Birimine bağlı Basın Yayın Bölümü tarafından hazırlanan OMÜ haberlerini, yeniden düzenlenen OMÜ Haber sekmesinden takip edebileceksiniz. Burada 13 farklı kategoriye ayrılarak sunulan haberlere çok daha hızlı ulaşabiliyor, tıklama yapmadan 91 haberi aynı sayfada görselleriyle birlikte görebiliyorsunuz. 

OMÜ web sitesi omu.edu.tr’de Haberler başlığı altında sunulan ve zaman zaman gündem yoğunluğuna bağlı olarak kısa sürede arşive düşen haberlere yönelik gelen eleştirileri dikkate alan Basın Yayın Bölümü, web sitesi altında yeni bir tasarımla haberleri sunma kararı aldı. Rektörlüğün teşvikiyle yapılan çalışmada bir manşet haber oluşturuldu ve tüm haberler Akademik, Rektörlük, Araştırma, Öğrenci, Sağlık, Kültür & Sanat, Sosyal, Spor, Uluslararası, OMÜ-TTO&Teknopark, OMÜ'de Yaşam, Kariyer ve Yeşil Üniversite başlıkları altında toplandı. Her kategoride 7 haber gündemde yer bulurken yine aynı gruptaki haberlere Tümü sekmesi tıklanarak ulaşılıyor.

Çok fazla haber ve görsel bir arada

Yeni haber sayfasıyla ilgili görüşlerini aldığımız OMÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Mürsel Kan “OMÜ Türkiye’nin büyük üniversitelerinden biri. Tüm birimleriyle birlikte yılda 400’ü bulan etkinlik ve bir o kadar da haber değeri taşıyabilecek faaliyet gerçekleştiriliyor. Basın Yayın Bölümü bu etkinliklerin büyük çoğunu takip ediyor ve zengin içerikli haberlere dönüştürüyor. Yeri geliyor, günde 8-10 haberi web sitesine ekliyor ve medya ile paylaşıyor. Sadece 4 haberin gündemde yer bulabildiği web sitesinin ana sayfasında, yeni eklenen haberle birlikte önceki haber arşive düşüyor. Bu durum haberlerin görünürlüğünü de azaltıyor. İşte bu soruna çözüm bulmak için uzun zamandır gündemimizde olan haberleri farklı bir alanda ve çok daha fazlasını verme isteğimizi web tasarımcımız Serhat Kaya ile birlikte hayata geçirdik.” dedi.

Kaliteli görsel tasarım ve içerik

Koordinatör Mürsel Kan, yeni haber alanı ile OMÜ’den çok daha fazla haber, röportaj ve videoyu paylaşabildiklerini sözlerine ekledi. Haberler sekmesinin bir diğer özelliğinin de haberlerin tıklanma sayısının görülebilmesi ve yıllara göre haber arşivine ulaşılabilmesi olduğunu söyleyen Kan “Görsel tasarımın ön planda olduğu, mobil destekli OMÜ Haber’deki kaliteli içeriği 3 muhabirimiz ve haftada 2 gün bizlere destek veren genç, dinamik ve başarılı 4 İletişim Fakültesi öğrencisiyle sağlıyoruz. Ayrıca topluluklar ve akademisyenlerimiz gönüllü haber kaynaklarımız. Bölümümüz aynı zamanda OMÜ’nün sosyal medya hesaplarını yönetiyor. Ekibimiz OMÜ’nün gözü, kulağı ve sesi olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı. 

Web: www.omu.edu.tr/haberler

Koordinatör: Öğr. Gör. Mürsel KAN

Web Tasarım: Serhat Kaya

Muhabirler: Çiğdem Ünaldı, Sinan Akdoğan, Gökhan Çetin

Kısmi Zamanlı Muhabirler (Öğrenciler): Açelya Kaynar, Elif İrem Yıldırım, Oğuzhan Uysal ve Halit Güleryüz (Kamera-Kurgu)

Bize ulaşın

İletişim: basin@omu.edu.tr

Tel: 0362 312 1919 - Dâhilî 1802 / 1803 / 7029 / 7279

OMÜ sosyal medya hesapları

www.omu.edu.tr

Twitter           @omurektorluk

Facebook      @ondokuzmayis1975

Instagram      @ondokuz_mayis_universitesi

Youtube         youtube.com/ondokuzmayisuniversitesi

OMÜ BÜLTEN DERGİSİ (Okumak için tıklayın)

X
Secure Login

This login is SSL protected