MENU

Bu Fuarda İş Var!
23 Kasım 2018, Cuma - 16:17
Güncelleme: 05 Şubat 2020, Çarşamba - 14:01
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

"7. Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (SAMİF 2018)" açıldı. Fuarın açılış programında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan "İş yerinde eğitim yapan öğrenci sayısı, 2016’dan bu yana 20 kişiden 200 kişiye çıktı." dedi.

SAMİF 2018; Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Samsun Valiliği himayesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Millî Eğitim Müdürlüğü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği iş birliğinde düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Çok Amaçlı Salonu'nda bu yıl 7.'si düzenlenen fuara; Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, akademisyenler, öğrenciler, Samsun protokolü, kamuya ait ve özel kuruluşların temsilcileri katıldı.

“İş yerinde eğitim yapan öğrenci sayısını 20 kişiden 200 kişiye çıktı”

Fuarın açılış programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan "İstihdam kelimesi sadece ekonomi kitaplarında geçen bir kelime değil. İnsanla bütünleşmiş ve ülkenin geleceğini etkileyen çok önemli bir kavram. Dünya çok değişti ve gelişti. Çok mutluyum ki biz de bu değişim ve gelişime ayak uydurmuşuz. İstihdam daha önce, eğitimini bitirmiş bir kişiye odaklı değerlendirilirdi. Artık istihdamın bir şeyden sonra başlayan bir süreç olmadığının farkındayız. Bizlerin iletişimi, sadece bir işçinin, bir emekçinin bir kurumla buluşturulmasından çok daha ötede; öğrencilerimizi daha işe girmeden iş yeri eğitimi ışığında çalışma hayatı ile buluşturmaya çalışıyoruz. 2016'da başlattığımız proje ile sadece 20 öğrencimiz eğitim esnasında iş hayatındayken; bugün yaklaşık 200 öğrencimiz iş yerinde eğitim yaparken çalışıyor." diye konuştu.

Birçok firma fuarda yer aldı

SAMPA, Yeşilyurt Demir Çelik Sanayi A.Ş. ve Taflan UN'un yanı sıra; ağır sanayi, otomotiv, gıda sektörlerinde ve diğer çeşitli iş kollarında üretim yapan önemli firmaların stant kurarak bilgi verdikleri ve iş başvurularını kabul ettikleri fuarda OMÜ de “3+1 İş Yeri Uygulamaları Eğitimi” broşürlerini dağıttı.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve beraberindekilerin, firmaların insan kaynakları birimi görevlilerinden bilgi aldıkları fuarda, öğrenciler de form doldurarak iş başvurusunda bulunma fırsatı yakaladı.

SAMİF 2018, 23 ve 24 Kasım tarihlerinde ziyarete açık olacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected