MENU

Bir OMÜ'lünün Üretim Mühendisliğinden Rektörlüğe Hayat Hikâyesi
19 Kasım 2019, Salı - 11:32
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:57
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mezun-Öğrenci Buluşması etkinliği kapsamında OMÜ mezunu Ordu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, öğrencilerle buluştu.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden 1987 yılında mezun olan, daha önce Ordu Üniversitesi rektörlük görevi de dâhil olmak üzere sektörde pek çok hizmete bulunan ve hâlen Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ziraat Fakültesinin düzenlediği etkinlikte iş hayatında önemli gördüğü deneyimleri ve OMÜ’deki öğrencilik hatıralarını katılımcı akademisyenler ve gençlerle paylaştı.

“Tuttuğum ajandadan hâlâ faydalanıyorum”

"Bir OMÜ'lünün Üretim Mühendisliğinden Rektörlüğe Hayat Hikâyesi" başlıklı söyleşisinde Prof. Dr. Yarılgaç, kendisini dinleyen ziraat mühendisi adaylarına, profesyonel yönelimlerine karar vermelerinde rehberlik edecek tavsiyelerde bulunurken, diğer yandan da vizyonel bakış açısıyla düşüncelerini aktararak “Derste her şeyi öğrenemedim ancak hayata atıldığımda tuttuğum ve 32 ajandaya sığmayan notlardan bugün bile yararlanıyorum.” dedi.

Söyleşi Ordu Üniversitesi eski Rektörü Yarılgaç’ın, OMÜ’deki lisans eğitimi sırasındaki anıları, meslek yaşamında edindiği tecrübeleri, görev yaptığı kurumlarda nelerle karşılaştığını anlatması ile devam etti.

Ordu Üniversitesinde 2011 - 2019 yılları arasında 8 yıl süre ile rektörlük yapan Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın söyleşisine; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Bölüm öğretim üyeleri ve yardımcıları ile öğrenciler katıldı. Bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşan Prof. Dr. Yarılgaç'a, Dekan Prof. Dr. Demirsoy tarafından fidan sertifikası takdim edilirken, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çelik de maviyemiş tabağı hediye etti. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Prof. Dr. Yarılgaç, mezuniyetinin ardından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde (TİGEM) üretim mühendisi olarak çalıştı. Ardından özel sektörde bölge müdürü olarak görev yaptıktan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne asistan olan Yarılgaç, akademik kariyerine Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültelerinde devam etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected