MENU

Bafra İşletme Fakültesinde “Sigortacılıkta Kariyer Hedefleri” Konulu Seminer Düzenlendi
14 Kasım 2019, Perşembe - 09:00
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hacı Fevziye Arslan Bafra İşletme Fakültesinde "Sigortacılıkta Kariyer Hedefleri" konulu seminer gerçekleşti.

Düzenlenen Seminere İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Terzi, Bafra Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzun, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, Bafra Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak, hayırsever iş adamı eczacı Saffet Arslan, hayırsever iş adamı Akif Arslan, akademisyenler, meslek erbapları ve öğrenciler katıldı.

Bafra Saffet Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Yüksel Terzi, “Bafra İşletme Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrenci kabulüne başladı. Bu tür etkinliklerle bölüm öğrencilerini sigortacılık alanında uzman kişilerle buluşturarak, deneyim kazanmalarını amaçlıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

Seminerin moderatörlüğü Samsun Bilirkişiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Urkaya yaptı.

Seminere ayrıca konuşmacı olarak, Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Kankurdan, Samsun Sigorta Acentaları Dernek Başkanı Serdar Yıldız ve Samsun Bilirkişiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yurt katıldı.
Konuşmacılar, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak; sigortacılık ve aktüearya uzmanlarına alanda çok ihtiyaç bulunduğunu ifade ettiler. Özellikle bölüm mezunlarının yüksek ücretlerle uzman olarak da çalışabileceklerini ifade eden katılımcılar, sigortacılığın tarihsel geçmişinden de bahsederek öğrencileri mesleklerini sevmeleri konusunda uyardı.

Deneyimli iş insanları öğrencilere ders dışında da bürolarına gelerek, istedikleri bilgileri almalarını, staj yapmalarını ve alandaki pratik uygulamalara katılmalarını beklediklerini söylediler. Seminer her biri kendi alanında sektörde çok tanınmış ve başarılı olan meslek erbaplarıyla soru ve cevapların ardında son buldu.

Hacı Fevziye Arslan Bafra İşletme Fakültesi’ni eğitim camiasına kazandırarak, okulun her problemini yakından takip eden ve okul içinde gerçekleşen faaliyetlere katılarak desteklerini devamlı sürdüren hayırsever iş adamı ve eczacı Saffet Arslan ve Akif Arslan; değerli bilgilerini paylaşarak sunumlarını gerçekleştiren uzmanlara teşekkür ettiler. 

Seminer sonunda Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Terzi tarafından katılımcılara ve hayırsever iş adamı Saffet Arslan ve Akif Arslan’a fidan sertifikaları ve teşekkür belgeleri takdim edildi.  

X
Secure Login

This login is SSL protected