Akademisyen ve Sanayicilere TÜBİTAK TEYDEB Destekleri Anlatıldı

03 Şubat 2020, Pazartesi - 14:37

HABER: Ergün Alver

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO), akademisyen ve sanayicilere yönelik güncel TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları Bilgi Günü etkinliği gerçekleştirdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe TÜBİTAK TEYDEB USETEG Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Yılmaz Burak Kaya katıldı.

Etkinlikte Uzman Yardımcısı Yılmaz Burak Kaya; TÜBİTAK TEYDEB’in bünyesinde yürütülmekte olan ulusal programlar, 1501 Sanayi AR-GE Destek Programı, 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı, 1507 KOBİ AR-GE Başlangıç Destek Programı, 1511 Öncelikli Alanlar AR-GE Destek Programı, 1512 Teknogirişim Sermayesi Destek Programı, 1602 Patent Destek Programı, Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) Çağrısı ve bu programların güncel uygulama esaslarını anlattı.

Ayrıca Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında uçtan uca destek konseptli programda TÜBİTAK’ın rolü ve programın işleyişinden, bunlara ek olarak TÜBİTAK bünyesinde yürütülmekte olan uluslararası programlardan biri olan Martera programından bahsedildi.

Etkinlik, katılımcılardan gelen sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Son Güncelleme: 04 Şubat 2020, Salı - 19:32