MENU

7’den 70’e Herkes Güle Oynaya Fidan Dikti
11 Kasım 2019, Pazartesi - 17:30
Güncelleme: 13 Ocak 2020, Pazartesi - 16:00
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

11 milyon fidan ile 'Geleceğe nefes olmak' ve 'Daha yeşil bir Türkiye' için gerçekleştirilen seferberlik kapsamında Samsun’da güle oynaya 7’den 70’e herkes fidan dikim etkinliğine katıldı. Bu kapsamda toplamda 85 binden fazla fidan toprakla buluşturuldu.

11 Kasım 2019 günü saat 11:11’de 81 ilde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu.

"Millî Ağaçlandırma Günü" kapsamındaki “Geleceğe Nefes” adlı etkinliğe; Samsun Valisi Osman Kaymak ve milletvekilleri başta olmak üzere kamu kurum temsilcileri ve 7’den 70’e her yaştan vatandaş katıldı. Etkinliğe Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de öğrencilerle birlikte katılarak oluşturulan alanda fidan dikti.

Türkiye’de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, orman yangınları neticesinde zarar gören alanları yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşların yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda 7 Kasım tarihinde yürürlüğe giren genelge ile 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan etmişti.

Atakum Büyükoyumca 100. Yıl Kurtuluş Ormanı alanında gerçekleştirilen etkinlikte 7’den 70’e herkes güle oynaya fidan dikti. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte proje kapsamında toprakla buluşturulan fidan sayısı da 85 binin üzerine çıktı.

OMÜ de çok sayıda öğrencisiyle etkinliğe ve doğaya katkı sundu. Etkinlik hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç “Üniversitemizin öğrencileri de bu etkinliğimize katılarak fidanları toprakla buluşturdu. Bu öğrencilerimiz arasında dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda uluslararası öğrencimiz de var. Diktikleri fidanlarla Türkiye’nin ormanlarının zenginleşmesine katkı sağladılar. Dolayısıyla Samsun’da dünya ormanı kurulmuş oluyor. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

X
Secure Login

This login is SSL protected