Güzel Sanatlar Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi
26 Mayıs 2017, Cuma - 21:15
Güncelleme: 29 Mayıs 2017, Pazartesi - 07:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin ilk mezunları, OMÜ Sahnesi’nde düzenlenen törenle mezuniyet sevincini yaşadı.

Mezunlara ait slayt gösterisiyle başlayan törene; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, çeşitli fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Gösterinin ardından selamlama konuşmalarına geçilen törende, mezunlar adına Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Günay Orak konuşma yaptı. İlk mezunlar olmanın sevinciyle, mezun olmanın üzüntüsünü bir arada yaşadıklarını belirten Orak, tüm bölüm arkadaşlarına bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

"4 yılda bir aile olduk"

Mezuniyet töreninde konuşan Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Tomak, öğrencilerin, mesleki bilgi ve beceri kazanmış bireyler olarak eğitimlerini tamamladıkları için mutlu, fakültenin ve bölümün ulusal ve uluslararası düzeyde var oldukları ve gelişmeye devam ettikleri için de gururlu olduklarını ifade etti. Doç. Dr. Tomak, öğrencilerle 4 yılın sonunda bir aile olduklarının altını çizerek,"Siz bizim için sadece mezun öğrenci değil, ailemizin bir ferdisiniz. İlk mezunlar olarak sizi unutmayacağız. Sizden beklentimiz bilgi ve becerilerinizi daha ileri taşımak için gayret göstermenizdir." dedi.

"Fakültemize yeni bölümler ekleyeceğiz"

Kurulumunda yer aldığı Güzel Sanatlar Fakültesini üçüncü evladı gibi gördüğünü söyleyen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker de ilk mezunları vermenin duygusallığını yaşadığını dile getirdi.

Fakültenin kurulum aşaması ve bölümleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Eker, önümüzdeki dönemlerde Fakülteye eklenmesi planlanan bölümleri açıkladı. Eker, "Sayın Rektörümüzün de tavsiyesiyle animasyon sanat dalı açılmasını Yükseköğretim Kuruluna teklif ettik. Sanat ve tasarım gibi bölümler de açmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Bölgenin en hızlı büyüyen fakültesiyiz"

Bölgede en son açılan fakülte olmasına rağmen en hızlı büyüyen fakülte olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Metin Eker, bu atmosferi yaratan unsurun sanat, kültür ve tasarımın bir arada olduğu bir kampüste yer almaları olduğunu belirtti.

Dekan Prof. Dr. Metin Eker, "Canlarını siper ederek vatanı koruyan ve bize bu töreni yapma fırsatı veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların bu fedakârlığını karşılıksız bırakmamanızı diliyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"Ülkemiz 35 yetişmiş insan kazandı"

Ülkenin yetişmiş insan kaynağına 35 nitelikli birey kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise öğrencileri ve ailelerinin mezuniyetlerini kutladı.

Rektör Bilgiç, üzerinde özgürce yaşayacağımız bir toprak hediye eden tüm şehitlerimizi de rahmetle andı.

Ülkenin gelişmesi için yetişmiş ve nitelikli insanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bilgiç öğrencilere, kendi alanlarında yetişmişliklerini ülkenin gelişimine katkıda bulunmak için kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

"Sizler ilk mezun olarak bu fakültenin elçilerisiniz"

Fakültenin ilk mezunu olmalarının kendilerine ayrıca bir misyon ve sorumluluk yüklediğine işaret eden Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Siz bu fakültenin elçileri olacaksınız. Sizin bundan sonraki başarılarınız ve fakülte hakkındaki fikirleriniz, tercih yapacak öğrencinin bu fakülteye yönelmesini sağlayacak." ifadelerini kullandı.

"Gönülleri ve vicdanları da güzelleştirin"

Yaptıkları işlerle bulundukları her yere güzellik katan öğrencilerin, gönülleri ve vicdanları da güzelleştirmelerini dileyen Rektör Sait Bilgiç, tüm öğrencileri ve onları yetiştiren akademisyenleri kutladı.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, konuşmasının sonrasında Fakülte birincisi Züleyha Yaman'a başarı belgesi ve çiçek takdim etti. Fakülte ikincisi Emirhan Aksu'ya başarı belgesini Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, fakülte üçüncüsü Ayşe Turhan'a ise başarı belgesini Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Tomak verdi.

Bölümün öğretim elemanlarından başarı belgelerini alan öğrenciler, mezun olmanın coşkusuyla keplerini havaya fırlattılar.

Mezuniyet töreni, şarkıcı Bahadır Sağlam'ın verdiği konserle sona erdi.

Haber: Çiğdem ÜNALDI

Fotoğraflar: Sinan AKDOĞAN