GSF Bir Dizi Etkinlik için Bolu’da
17 Mayıs 2018, Perşembe - 11:51
Güncelleme: 17 Mayıs 2018, Perşembe - 19:24

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF); gelenekselleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekledi. GSF, her yıl Anadolu’dan bir güzel sanatlar fakültesi ile karşılıklı iş birliği anlaşmaları çerçevesinde yürüttüğü bilimsel-sanatsal etkinliklerin sonuncusunu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile birlikte sergiledi.

“Farklı akademik iş birliklerini de gündeme getirdik”

Söz konusu etkinlikler hakkında bilgi veren OMÜ GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker bu süreci “Her yıl bir üniversite ile iş birliği yapıyoruz. Daha önce Süleyman Demirel Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakülteleri ile karşılıklı etkinliklere imza atmıştık. Bu yıl da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin konuğu olduk. Onlar da ekim ayında bizim misafirimiz olacaklar. Abant İzzet Baysal Üniversitesindeki etkinliklerimiz 'İzzet Baysal Şükran Günleri' kapsamında her iki Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının katıldığı ‘karma sanat-tasarım sergisi’ ve ‘panel’ biçiminde gerçekleşti. 2 gün süren etkinliklerde Samsun ve Bolu arasında başka akademik iş birlikleri de gündeme getirildi. Bu vesileyle başta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya, GSF Dekanı Sayın Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu’ya ve Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz’e teşekkür ediyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

“İkinci adres olarak İtalya üzerinde çalışıyoruz”

Prof. Dr. Metin Eker ayrıca ileriye dönük çalışmalar ve projelere dair “Ulusal iş birliklerinin yanında uluslararası üniversitelerle de paydaşlığı fazlasıyla önemsiyoruz. Bu doğrultuda ilkini Batum Art State University ile gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ikinci adresi için İtalya’yı düşünüyoruz ve bu yönde adımlar attık. Ulusal anlamda ise Selçuk Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi ile temaslarımız sürüyor.” diye konuştu.